Andrew Gurza är en ”Disibility awareness consultant”. Han hjälper med andra ord personer som inte har normbrytande funktionsvariationer att veta hur de bäst möter personer som har det, både i arbetslivet och privat.

Han har också en podcast där han pratar om att ha sex med funktionsvariationer.

I en artikel publicerad av New Now Next listar han fem heta tips för gaykillar med funktionsvariationer som vill bli självsäkrare ”toppar” i sängen.

Utforska dig själv och dina personliga möjligheter

”Utbilda dig i din egen manliga anatomi. Undersök hur din kuk ser ut och fungerar, samt hur olika kroppsdelar känns i en aktiv position”.

Ge tungan huvudrollen

”I en traditionell gay-sexakt ska killen som toppar slicka killen som agerar bottom. Med funktionsvariation är det lätt fixat, den passiva kan helt enkelt sitta på ditt ansikte”.

Använd kondom

”Det kan vara så att du inte har fingerfärdigheten att sätta på dig kondomen själv. Men det kan vara väldigt intimt om din bottom sätter på den åt dig.”

Satsa på ”den mänskliga dildon”

”Eftersom jag inte kan göra de fysiska rörelserna och stötandet som krävs för traditionell topping har jag börjat kalla mig själv för ”den mänskliga dildon”. Min partner kan sitta på min kuk och knulla sig själv i sin egen takt.”

Glöm inte att ta en paus

”Det är viktigt att ta en paus under sex, speciellt om du har funktionsvariationer som kan göra att din energinivå är annorlunda. Till alla funktionsvarierande queerkillar som oroar sig för att pausa då det kanske inte anses sexigt – ta istället en paus i honom! Då får ni också möjlighet att prata med varandra och försäkra er om att allt är bra.”

Läs en mer detaljerad version av tipsen här!