Göteborg

Flickorna på Färjenäs

Karl IX:s väg 1 fd Färjenäs Café

Cafét sägs vara Göteborgs äldsta Café och står nu under barndomsvännerna Lisa och Susannas ömsinta omvårdnad. De är båda hundälskare och därför är alla fyrbenta kompisar varmt välkomna till cafét. ”Hunden står alltid i centrum och när husse eller matte stannar för en fika bjuder vi alltid på hemmagjorda köttbullar, hundkex eller en smarrig levergodis.”

Taverna Averna

Tredje Långgatan 7

Äntligen! På Taverna Avernas bistro är det inte bara vi som får äta gott. Här finns en hel meny till våra små kompisar. En meny som nästan gör oss sugna att beställa samma sak till oss själva för bara 50 kronor rätten. Kanske är din pälskling sugen på en biff gjort på svenskt ekologiskt nötkött? Eller grönlistad torskfilé med ”naturliga fiskoljor för en glansig päls”. Här finns även en allergirätt för känsligare hundmagar, hur rart är inte det?

På väggarna trängs konst från lokala talanger och har du tur kanske du springer på hushunden Bruno.

Café Kvarnpiren

Belegatan 7

På Kvarnpiren är hunden inte bara välkommen med in på fikat, det finns till och med en egen fikameny anpassad just för dem. Kanske är det läge för en hemrullad köttbulle eller något lite lättare som en levergodis medan du njuter av klassisk konditorikänsla med utsikt över hamnen.

Hundar är välkomna i hela lokalen, vilket är välutnyttjat av hunden Svante som syns på bilden.

Instagramprofilen Sant Cujo hänger på Olssons vin i Göteborg med en kompis.

Olssons Vin

Tredje Långgatan 9

Grattis alla vinälskare! På Olssons Vin i Göteborg kan du gå ut och hinka gott vin utan att ha dåligt samvete över att vovven måste vänta hemma. Här serveras också mat och de har öppet till ”sent” ­– underbart! Instagramhunden Cujo har redan hittat hit med en vän.

 

 

 

Clarion Hotel Post

Drottningtorget 10

För dig som ska resa till Göteborg och tar med hunden är ni båda välkomna till Clarion Hotel Post ett stenkast från Centralstationen. Det kostar 250 kronor extra per vistelse och hunden får en VID-behandling – Very Important Dog.

Stockholm

Kosterheds konditori

Huvudstagatan 13

Här vill vi vara hela sommaren! Och det vill hundarna också. Nyöppnade Kosterheds i Solna gör sin egen glass som är så god, och snart ska de även börja göra sin egen hundglass utefter nyttiga recept. Redan idag kan hundarna svalka sig med en bägare av Hugo & Celines berömda hundglass. Skippa trängseln i stadskärnan och kom till Solna, det är värt en omväg!

Hundar är välkomna till BouleBar.
Boulebar Rålambshov

Smeduddsvägen 2

En hel del besökare väljer att ta med sig hunden när de går till Boulebar. De finns utspridda på sju ställen i Stockholm, Örebro, Malmö och Göteborg – och våra

fyrbenta kompisar är välkomna till samtliga. På Boulebar i Rålambshovsparken kan till och med hundarna beställa in en glass.

 

 

Katarina Ölkafé

Katarina Bangata 27

När det kurrar i öltarmen har ölkafét på Södermalm lösningen, och med största sannolikhet även ett tjugotal ölsorter du aldrig tidigare ens har hört talas om. Här kan du också äta mackor. Smaka på tanken ­– mackor och bärs! Sen att hundar är lika välkomna som människor får oss att tippa över från gilla till älska.

Meatballs

Nytorgsgatan 30

Meatballs for the people, och för min hund! Den här restaurangen är nämligen min hund Polkas absoluta favoritställe. Kanske för att de serverar hunden och människans gemensamma favorit ­– köttbullar. Det märks att personalen är djurvänner då de bjuder alla vovvar på en köttbulle. Ni kan ju gissa hur populärt det är. Meatballs är ett måste för alla hundägare.

Ulfsunda slott

Vad sägs om en romantisk slottsweekend i Bromma för två? Och då menar jag såklart för dig och din hund! På Ulfsunda slott är hundar älskade, detsamma gäller för systersställena Hesselby slott, Åkeshofs slott med flera.

Malmö

Pickwick Pub

Malmborgsgatan 7

Ibland är det skönt att gå till något så klassiskt som en traditionell brittisk pub! Ännu bättre blir det när hunden inte behöver vänta utanför. På Pickwick är hundar välkomna och älskade, och döma av Instagram så har nästintill varenda hundras tittat in på ett besök.

På Café Knus i Malmö trivs hundarna över en ekologisk brunch.
Café Knus

Västra Rönneholmsvägen 53

Bjud hunden på brunch på härliga Café Knus i Malmö! Här hittar du massa ekologiska godsaker på menyn, superfräscha sallader och det viktigaste av allt när man befinner sig söderut – smørrebrød. Men bäst av allt är att Knus har förstått storheten med hundar som här är hjärtligt välkomna!