När bilderna på modellen och entreprenören Todd Sanfield, tagna av modefotografen Rick Day, publicerades i tidningen DNA Magazine spred sig bilderna som en löpeld över internet. Flertalet mode- och gay-bloggar återpublicerade genast bilderna på den unga adonisen, och ingen kunde undgå att kommentera hans dragningskraft.

Todd Sanfield, som till vardags pluggar farmakologi på läkarprogrammet och designar sitt eget underklädesmärke, var inte helt beredd på effekten de minst sagt vågade bilderna skulle ha. QX kontaktade den Michigan-baserade entreprenören för ett snack om hans underklädesmärke, modellandet, och de vågade bilderna.

Hej Todd, nyligen gjorde du en ganska vågad plåtning för modefotografen Rick Day, och bilderna fick en hel del uppmärksamhet på nätet. Hur kände du inför att göra plåtningen och vad har du för inställning till att göra fullt så vågade plåtningar?
– Helt ärligt så har jag ingen aning om vad som är ”vågat” och inte längre. Jag är ung, jag gymmar, och jag skulle vilja tro att jag har en rätt schysst kropp, så varför inte visa upp den. Det är ju bara hud. Jag menar, man lever bara en gång, och möjligheten att få jobba med fotografer och tidningar kanske bara dyker upp en gång, så varför inte ha roligt medan man gör det. Det är förmodligen enda chansen man får att göra något sånt här.

Hur känns det att vara något av ett ”sexobjekt” bland gay-killar på nätet just nu?
– Jag hade ingen aning om att det skulle bli så uppmärksammat på nätet, och jag uppskattar verkligen allt prat som uppstått kring det. Jag visste att bilderna var bra, lite djärva kanske, men inte att det skulle få sån effekt. Jag känner mig verkligen hedrad över att folk gillar det.

Utöver ditt modellande designar och tillverkar du också ditt eget underklädesmärke; berätta lite om märket och produkterna?
– Todd Sanfield är en sexig kollektion underkläder som funkar både på gymmet och på jobbet, och den är både sofistikerad och sexig på samma gång. Underkläderna är gjorda i en fin bomull blandat med lite spandex för att ge dem en fin elasticitet, och resåren är broderad med loggan både fram och bak.

Varifrån fick du idén att starta just ett underklädesmärke?
– Jag har alltid varit kreativ och jag har alltid älskat mode. När jag bodde i NYC jobbade jag med en agentur som heter IMG, och min stora dröm var att bli en stor fashion-modell, vilket jag tror att alla killar som jobbar som modeller vill bli. Men jag hade inte rätt look och fick aldrig några riktiga modejobb, bara jobb som gick ut på att jag skulle ta av mig kläderna. Och genom att så mycket fokus hamnade på min kropp så tror jag slutligen att det var därifrån som idén började växa fram.

Du modellar alltid själv dina underkläder, varför, förutom att du uppenbart är väldigt snygg, valde du att också bli ditt märkes ansikte utåt?
– Tack för komplimangen! Det är enkelt, jag är student, pluggar farmakologi på läkarprogrammet, och har helt enkelt inte råd att låta någon annan modella min kollektion.

Todd Sanfields hela underklädeskollektion finns att köpa via hans hemsida och samtliga produkter kan skeppas till Sverige:
toddsanfieldunderwear.com