Hon gick in i QX formutmaning med målet att hitta tillbaka till sin kropp och få mer energi. Eftersom hon och fästmön Julia planerar att bilda familj ville hon känna sig stark och pigg så att hon orkar jaga runt på framtida busfrön. Och visst har hon lyckats!

Föra – Efter
Startmått Hals: 33,5 Överarm:28 Bröst: 89 Midja: 74 Mage: 88 Höfter: 94,5 Lår: 58,5

Slutmått Hals: 33cm
 Överarm: 25cm
 Bröst: 85cm Midja: 71cm Mage: 78cm Höfter: 85cm
 Lår: 55cm

Hur har det gått Sanna?

– Det har gått bra. Jag har lärt mig så mycket om min kropp när det kommer till träning, men framför allt vilken enorm skillnad det gör att bara lägga om kosten. Det tror jag att många gör fel när de försöker komma i form, att de bara hetstränar och låter kosten komma i andra hand.

Du hade ju väldigt svårt med ditt sockerberoende. Hur ser din kost ut idag?

– De första veckorna detoxade jag från socker och det var väldigt jobbigt, men det var bara att härda ut. I början var jag väldigt noggrann med Jonathans recept men med tiden har det blivit mindre stenhårt för att det passar bättre in i min vardag. Jag har lärt mig att inte fylla hela tallriken och trycka i mig allt. Nu slutar jag äta när jag känner mig mätt.

Jonathan sa att du behövde lära dig att ”längta efter dina gosaker”. Gör du det?

– Ja herregud ja. När jag är jättesugen går jag förbi affären, köper godsaken och lägger undan den hemma för att längta. Men sen glömmer jag istället bort den och när jag väl kommer på att godsaken finns så har Julia redan ätit upp den.

Vad var lättast/svårast i din resa?

– Träningen var lättast eftersom jag har tränat fotboll förut. Så egentligen handlade det mest om att se till att komma iväg. Det svåraste är att hålla balansen med maten. Är man hemma hos mormor så får man ju onda ögat om man inte tar tre portioner eller tackar nej till efterrätten.

Jonathan Fagerlund

Personliga tränaren och kostrådgivaren Jonathan är stolt över Sanna och hennes resultat.

Vad gjorde du för att hjälpa henne lyckas?

– Vi lade upp en strategi och pratade igenom hur hon skulle agera i vissa situationer samt hittade rationella lösningar på vardagsproblem, som till exempel hennes sockerberoende. Hon fick ett gäng recept som var anpassade efter vad hon tyckte om och vad hon kunde äta. Med tiden har hon fått fler recept och andra träningsprogram.

Hur ser du på hennes resa?

– Hon är ett perfekt exempel på hur det kan gå för många. Man har gått och dragit på att komma igång för att det känns som ett jobbigt och stort steg. Men sen när man väl kommer igång och ser att det faktiskt är kul med träningspassen och att maten är god så är man helt plötsligt i mål efter bara några månader.

Har hon lyckats?

– Absolut! Att höra henne entusiastiskt berätta hur mycket hon tappat runt midjan, att hon fått bättre hy samt känner sig starkare och piggare – det gör mig så otroligt imponerad. Det är ingen tvekan om att hon har lyckats.

Vill du också ha hjälp att komma i form av Jonathan hittar du honom på byjonny.se