Kliniker som erbjuder dessa injektioner har fått en rejäl ökning av kunder, rapporterar BBC. Men de som utför ingreppen vill inte uppmana till att det ska bli en trend, man måste ta det varsamt.

– Vi har sett en ökad efterfrågan på de här tjänsterna, men vad som funkar eller inte måste du prata igenom med din patient, säger Christos Konstantinidis chef för kliniken International Andrology i London.

Kliniken tar emot flera hundra patienter varje månad som vill ha en större penis.

– Det handlar om att få bättre självsäkerhet och att man vill se bra ut när man är naken, oavsett i duschen på gymmet eller mer intima sammanhang som i sovrummet.

Konstantinidis säger att hbtq-personer tillhör en stor del av de som gör injektioner, men de är inte överrepresenterade på något sätt.

Hur stor kan den bli?

Fillers kan öka storleken på omkretsen med ungefär 30 procent. Men även efter dyra behandlingar så är det inte säkert att det möter patientens förväntningar.

En patient har pratat med tidningen Pinknews om hans upplevelse efter behandlingen.

– Jag förväntade mig lite mer, om jag ska vara ärlig, säger han till tidningen.

Han har sökt efter metoder för att få en större penis sen sommaren förra året. Han fick dåligt självförtroende när efter några ”dåliga erfarenheter på internet”.

Proceduren kostar 4500 pund, vilket motsvarar ca 52 000 kronor. Efter att han inte uppnådde de resultat han önskat sig, gjorde han ytterligare ett ingrepp. Han tycker inte att någon av behandlingarna var värt det.

Mannen är singel så han har ingen partner som kan jämföra skillnaden. Däremot upplever han att prestation i sängen har blivit bättre och han har fått bättre självförtroende.