Vi har nu släppt en stor uppgradering till Qruiser efter att i en dryg månad ha legat som ”beta”-version för all att testa. Efter släppet av nya Qruiser har många reaktioner inkommit. Bland de negativa reaktionerna har det främst handlat om att den Qruiser när en surfar mobilt nu ser annorlunda ut. Här nedan hittar du information om varför vi uppgraderar och hur du som surfar mobil hittar alla olika funktioner som finns på Qruiser.

Varför gör vi detta?
Jo, den teknik vi haft på gamla Qruiser har helt enkelt varit för gammal.

Nu, med denna uppgradering kan vi fortsätta utvecklas och vara det kontaktforum som Qruiser alltid varit.

Nu har Qruiser blivit helt anpassad för mobil användning. Logga in med mobil, via surfplatta eller via dator, och du kommer till samma sajt, anpassad för alla tre format.

Meddelanden

Det gamla meddelandesystemet är från 2000 och höll inte måttet, så i nya Qruiser används en teknik som du känner igen från andra sajter och appar: ”messenger”. Med den kan du kommunicera snabbare och enklare. Och lugn, alla meddelanden du sparat i den gamla in/ut-korgen finns kvar, nu i ett arkiv på din sida.

Alla funktioner finns kvar

Alla funktioner är fortfarande här, men ta gärna några minuter för att hitta var de ligger i nya Qruisers mobilversion.

Funktioner, som Qruiser är unika med, som ger dig möjlighet att presentera dig själv än bara med bild och kort info. Här finns klubbarna, som visar engagemang och intressen, och där du lätt hittar medlemmar att dela dessa med. På Qruiser erbjuder vi också bildarkiv och filmarkiv, klotterplank och forum för diskussioner.
Allt för att du ska få utrymme att visa vem du är.

Så hittar du när du loggar in via mobilen

Loggar du in via datorn så hittar du det mesta på sin vanliga plats. En skillnad du kommer märka är att Qruiser är bredare, en anpassning till att skärmarna har blivit större.

Loggar du in mobilt hittar du det som i gamla Qruiser var vänsterspalten under figuren längst upp till vänster. Här ser du genom en siffra om det hänt något i de klubbar du är medlem i, i diskussioner du följer, liksom bloggar och omröstningar. Här kommer du enkelt till din sida och till ”redigera”-menyn där du kan uppdatera din sida med texter, bilder och filmer och ställa in vilka som kan se vad på din sida..

Bredvid gubben ser du en klocka, här får du info om nya meddelanden.

Under Meddelande-symbolen, en pratbubbla, ligger alla dina konversationer, högst upp de senast aktiva.

Förstoringsglaset öppnar sökfunktionerna.

Längst till höger hittar du länkar till listningar av medlemmar, klubbar, bilder, filmer, bloggar, forum och här hittar du info där även länk för att kontakta oss finns.

Nu ser du vilka som är närmast dig

En nyhet är att vid inloggning så ser du direkt en listning av medlemmar nära dig, precis som i dejting-apparna. Du kan, om du vill, ange din aktuella position genom att klicka på länken ”Din position” och godkänna att din telefon/dator delar med sig av din position.

Du kan också förfina listningen genom att klicka på ”filter”.

Här kan du ställa in kön, ålder, om du vill se medlemmar med ansiktsbild, bara verifierade medlemmar och du kan välja att bara se inloggade som är aktiva just nu.

Som guldmedlem kan du spara din inställning.

Under listningen av ”inloggade”, ”nya”, ”uppdaterade medlemssidor”, ”fyller år” och ”alla” kan du som är guldmedlem ställa in listningen på medlemmar inom en viss radie från var du nu angett att du befinner dig.

Glöm inte att ange din egen position för att få bäst resultat.

Om du INTE vill avslöja var du är…
Om du inte vill att andra skall veta var du befinner dig klickar du helt enkelt INTE på länken ”Din position”. Vill du vara diskret med din plats kan du under ”Redigera din Qruiser” och ”Personlig data och ansiktsbild” endast ange världsdel, land och län och utelämna stad och stadsdel. Nackdelen då är att positioneringen inte fungerar korrekt vid dina egna sökningar av andra.

Med denna funktion får vi samma möjligheter som idag finns i många appar som underlättar för dig som vill träffas utanför nätet! Men här tvingar vi dig inte till att avslöja var du befinner dig.

Slipp annonser som Guldmedlem

Som Guldmedlem minskar antalet synliga annonser rejält. Qruiser kostar att driva så för medlemmar som inte har ”Guld” visas därför externa annonser.

Guldmedlemmar slipper dessa annonser. Kvar finns endast de annonsplatser som vi på QX Förlag själva publicerar. Vi tar då inte hjälp av data om hur du surfar på nätet eller delar ut information till dessa annonsnätverk medan du är inloggad på Qruiser*.

Varför inte bara en app?

Nya Qruiser har de funktioner du hittar i ”appar”, men vi har fortsatt valt att inte låsa in oss helt till telefoner utan istället använda webbläsaren. En nackdelen är därmed att du behöver vara inloggad för att få notifieringar, men fördelarna är fler. Vi behöver inte följa de moralregler som de stora amerikanska och kinesiska företagen satt upp. Ett annat plus är att vi kan hålla ”Guld”-priserna mycket lägre än hos de vanliga apparna. Medan vi tar 400 kronor per år, kräver många appföretag mer än det dubbla.

Upptäck!

Så, logga in redan nu i helgen och öppna den nya versionen – Se högst upp ”Öppna Qruiser Beta”. Kolla in den nya sajten och hitta rätt i den mobila versionen. Vi har redan fått mycket feedback från engagerade medlemmar och vi har tagit till oss flera bra tips. Flera har vi hunnit åtgärda nu till start, andra uppdaterar vi allt eftersom.
Redan den 1 december drar vi dessutom igång vår julkampanj: Om du köper ett års ”Guld” så ger vi dig tre presentkort á en månad vardera som du kan använda själv eller ge bort.

Vi hoppas att du vill vara Guldmedlem så vi kan fortsätta driva och utveckla Qruiser. Vi tror stenhårt på ”communities” som vårt och alla de möjligheter till möten, kärleksrelationer och vänskap som de ger jämfört med dejting-apparnas inriktning på snabba ligg och korta mess.

Välkommen till nya Qruiser, första steget in i vår nya tid!