Den nya grejen verkar vara att personer som aldrig träffat varandra åker iväg ihop på semester. Alltså två stycken, totala främlingar för varandra, åker iväg och hänger med varandra en vecka i något semesterparadis. Även om varningsklockorna börjar ringa redan nu, så är det faktiskt några som lyckats hitta långvarig lycka på det här sättet.

”Så för några dagar sedan skrev jag på twitter att jag skulle behöva semester. En random kille skrev ett privat meddelande till mig att vi skulle åka. Jag skämtade och svarade ja…skickade mina personuppgifter och nu är en semester bokad i februari…. med en främling!” skriber Shannon O’Doherthytwitter.

I samma inlägg bifogade hon bild på hotell- och flygbekräftelsen.

Inlägget har fått stor uppmärksamhet. Några hyllar hennes nyfikenhet och att hon är modig som gör det, andra anser att det kan gå illa om man åker iväg med främlingar.

Lyckligt slut

Radioprogramledaren Dotty skrev under samma inlägg och berättade om hur det gick till när hon bokade en resa med en främling.

”Jag träffade en tjej på en festival en gång och skämtade med henne att vi borde boka en resa till Thailand. Hon bokade boendet och jag bokade flygresan. Två främlingar. Fem år senare har vi en son, lån och planerar ett bröllop.”

En minst sagt otrolig historia.

Självklart stöttar inte vi på QX att man helt spontant åker iväg med en främling på en resa. Men det kanske handlar om något annat, att man borde släppa vad man tror är bäst för en själv.
Det är ofta väldigt enkelt att bara skriva till de personer man finner attraktiva på appar eller på sociala medier, baserat på en bild. Men guldkornen är kanske någon du aldrig trodde du skulle falla för.

Det vi främjar är att man ska bryta sina vanor och våga mer. Go for it! Så länge du känner dig säker och trygg.