LW startades i Spanien av Marta Fernández men nu har Micaela Kallaris och Edith Escobar tagit konceptet till Sverige. De ansvarar för den svenska falangen och ser fram emot att få bygga en stark, stabil och oberoende plattform där lesbiska kvinnor kan göra sin röst hörd.

– Vi är för närvarande fler än 1000 kvinnor inom nätverket. Vi är från ungefär 20 länder och från en mängd olika branscher och yrkeskategorier, säger Edith Escobar.

Den 26/3 har LesWorking sin första AW i Malmö, där Edith och Micaela kommer berätta mer om planerna och vad som är tanken med organisationen. Men det ska också vara ett tillfälle att ha kul och kunna lyfta idéer.

Stora planer framöver

Micaela och Edith träffades när de satt i styrelsen för Malmö Pride och där föddes idén om att starta ett kontaktnät för lesbiska kvinnor. Edith fick kontakt med grundaren till LW, Marta Fernández, och efter en resa till Madrid tog hon med sig konceptet till Sverige.

Edith och Micaela menar att lesbiska kvinnor är underrepresenterade i hbtq-organisationer. De vill att nätverket ska finnas till som ett utrymme där de kan lyfta sina frågor och själva vara experter. Dessutom väntas det bli en hel del häftiga event.

– Vi har kontakt med lesbiska kvinnor i andra delar av landet som har välkomnat vårt initiativ. Vi siktar på nätverksträffar runtom i landet, workshops och en nationell lesbisk konferens.