Det här med att skaffa barn som homosexuell är något utav en labyrint. Elsa och Cornelia har varit ihop i nästan två år och är i startskedet i processen att skaffa barn. De gick med i facebookgruppen ”Regnbågsfamiljer” där medlemmarna sa det tar väldigt lång tid att skaffa barn. Inte långt efter hörde de på nyheterna att det var spermabrist i landet. Vips, så var deras egna process igång.

”Det är både läskigt och spännande”

I samband med att beslutet att skaffa barn, bestämde de sig också för att spela in en podcast under tiden. De själva beskriver podden som väldigt personlig. Första avsnittet tar avstamp när processen knappt har börjat, innan första läkarbesöket. Andra avsnittet kommer innehålla inspelade delar från deras samtal med specialistgynekologen.

– Vi har bestämt oss från början att vi ska vara 100 procent transparenta med allt från gynundersökningar, till äggledarspolningar, ultraljud och graviditetstester. Vi kommer att släppa ett avsnitt i veckan HELA processen igenom, säger Cornelia.

Vad är ni mest nervösa över?
– Det vi båda är mest nervösa för är nog samma som de flesta som ska skaffa barn är – att något ska gå fel under graviditeten. Sen finns det ett lager till i den oron eftersom vi gått in i poddandet med målet att vara hundra procent ärliga så känns det extra obehagligt, men också viktigt att dela med sig av det som blir jobbigt. 

Tanken är att kunna hjälpa liknande par som är i samma situation – flator som undrar hur fan processen går till. Podden finns där poddar finns.