I undersökningen har de analyserat kärleks-infrastruktur, alltså vilka möjligheter det finns att hitta en partner i respektive stad. Om det finns olika åldersgrupper, är det möjligt för hbtq-personer att fritt uttrycka sin kärlek och så vidare.

En viktig del var också hur bra respektive stad tillåter personerna att vara romantiska. Hur lätt det är att hitta en dejt eller hur ”öppensinnad” staden är. Det är alltså inte bara deltagare som svarat på frågor utan flera andra aspekter har analyserats också. 6000 personer har deltagit i undersökningen och 100 städer har valts ut.

Och vinnaren är…

På förstaplatsen av de 100 städerna kom Miami, en stad man flera gånger hört gott om, inte minst för dess gayliv.
En svensk stad lyckades dock knipa tredjeplatsen, Göteborg! På andraplats kom London. Stockholm hamnade på en stabil sjätteplats och Malmö på plats arton.
Detta innebär att det är större chans att du hittar en partner i Göteborg, än både Stockholm och Malmö!

Längst ner på listan hamnade Riyadh, Saudiarabiens huvudstad.

Bästa hbtq-städerna

Enligt Movinga var de särskilt måna om att utreda huruvida städerna ger hbtq-personer möjlighet att fritt uttrycka kärlek, eftersom en stad endast kan betecknas som gynnsam för kärlek om den ger varje invånare lika möjligheter, vilket glädjer oss! Antalet poäng baseras på tre faktorer, om samkönade par har möjlighet att gifta sig, om de har möjlighet att adoptera och om det finns lagar som ska motverka diskriminering av hbtq.

Här listar vi de städer som fått bäst hbtq-betyg:

  1. Madrid, 9.59 p
  2. Helsingfors, 9.45 p
  3. Barcelona, 9.31 p
  4. Amsterdam, 9.22 p
  5. Köpenhamn, 9.20 p
  6. Stockholm, 9.10 p

Här kan du läsa hela utredningen och se den kompletta listan.