Namn: Per
Heter på Qruiser: Råttfan
Ålder: 38
Yrke: Administratör på fackförbundet Pappers
Bor: Bandhagen

Hur är det att vara gay i din hemstad: Ja, hur det är att vara gay i Bandhagen…lugnt och skönt skulle jag nog säga (skrattar).

Varför hänger du på Qruiser och vad kollar du efter: Här på Qruiser är det ju en vanesak att hänga på nuförtiden. När man var ung var det ju spännande och något nytt. Men i min respektabla ålder så har det blivit lite av en rutin.

Berätta kort om när du kom ut: Kan tyvärr inte dra min komma-ut-historia kort utan att låta rätt kall, men here goes: Jag bodde i liten stad och var rädd för att det skulle komma ut så väntade länge men mamma var sjuk så en kväll när jag kom till insikt med att hon inte skulle klara sin sjukdom släppte jag allt och gick hem till henne och berättade. För mig var det väldigt jobbigt att komma ut, men för min omgivning var det inte vidare jobbigt alls.

Känner du dig som en del av HBTQ-communityt: Jag känner mig absolut som en del av communityt men tar inte så stor del i det. Men jag vet att det finns där ute och vill man ta del av det så är det öppna armar. När jag var yngre firade jag mer Pride. Men jag är glad att det finns och tar det absolut inte för givet.

Vilken känd HBTQ-person beundrar du mest: Jag får nog ändå säga Rob Halford, sångaren i Judas Priest. Han har ändå betytt så mycket för hbtq inom hårdrocken.

Vad är den viktigaste frågan för HBTQ-personer?
– Det bruna hotet som breder ut sig nu. Våra rättigheter är under attack. Tyvärr river vi upp oss själva inbördes genom att på ett politiskt plan bråka internt om att ”buhu, du sa fel pronomen”, ”usch du har en tofs i håret, det är kulturell appropriering från Japan bla bla bla”. Som det politiska läget är idag tycker jag tyvärr att det här är låtsasfrågor. När vi har ett parti sprunget ur nazismen som normaliserats så till den grad att många gaypersoner kan tänka sig rösta på dem eller stödja dem då är vi jävligt illa ute. Och det ser vi hända globalt. Vissa tycker inte man ska bråka om politik med sina vänner, jag tycker tvärtom. Det finns inget som är så väsentligt att bråka om just nu som politk. Våga markera förfan att det här är inte okej!

Vad har du för intressen?
–  Mina intressen är väl inget man höjer på ögonbrynen av direkt. Jag är AIK-supporter så jag ser mycket på fotboll och hockey när ”Gnaget” lirar. Skräckfilm är ett intresse jag haft länge. Andra saker som fångar mitt intresse är politik, antikviteter och jag går gärna på hårdrockskonserter och festivaler.

Tre viktigaste tre egenskaperna hos en partner: Nummer 1: Ha självdistans! Allt handlar inte om dig! 2: Humor. No humor, no fun. 3: Ha ett öppet sinne.