Grindr, Scruff, Tinder och Qruiser. Sätten att hitta kärlek och sex på är många. Appar och hemsidor, mobilen och i datorn. Men ibland glömmer man bort att man kan träffas på andra sätt också. Här tipsar vi om några av dem!

Gå på blinddejt eller speeddejt

Det blir allt mer vanligt att barer och restauranger erbjuder lite mer alternativa sätt att dejta på. Morfar Ginko i Stockholm ordnade till exempel en ”Första Ginko dejten” på Alla Hjärtans dag som blev mycket populär. De har bestämt sig för att ordna en till sån kväll, 13 maj.

Sidan Speedd8.se listar flera dejtevent i Göteborg och Stockholm. Speeddejt är ju ungefär som Tinder fast i verkliga livet, hur svårt kan det vara? Dessutom kan det vara bra att inse hur människor fungerar på riktigt och inte bara genom en skärm, det går till exempel inte sluta svara någon mitt i en konversation.

DM är Da shit

Instagram har på många sätt blivit den nya dejtingsajten. Allt oftare hör jag folk säga att de gått på dejt med nån efter att de fått kontakt på instagram. Man kanske följer nån man tycker är snygg eller så tipsar ju IG själva om ”konton du kanske gillar”. Sen går man in och gillar 4-5 bilder på en gång hos personen, gärna lite längre ned i flödet så man inte bara tar de fem senaste. Förhoppninsgvis svarar pesonen på samma sätt sen och gillar dina bilder.

Ja, sen är det bara att DM:a, så är saken biff…Funkar även på Facebook.

Middag med de okända

Gå ihop med en kompis som är singel. Bjud in två singelkompisar var på middag och be dem i sin tur ta med varsin singelkompis. Vips så sitter ni 10 singlar runt middagsbordet.

Men du behöver inte alltid gå ihop med en kompis för att anordna en middag med de okända. Du kan göra detta själv. Bjud in fyra kompisar och be dem ta med varsin singelkompis. Eller så anordnar du bara ett enda stort mingel hemma för singlar och ber de du bjuder in att ta med en singelvän. Hemmafester är alltid bäst. Lycka till!

Hotellhänget

Hotellhängets koncept är enkelt: Ett par brudar som gillar brudar och att sitta i hotellbarer slog ihop de två och nu träffas de var femte fredag i en skön hotellbar i Stockholm. Att ta med kul vänner och prata med främmande människor uppmuntras. Intresserad? Bli medlem i FB-gruppen, så får du veta var och när nästa häng är. Sök bara efter Hotellhänget.

Gaypar i Första Dejten Irland.

Tv-sammanhang

Det finns MASSVIS med olika dejtingprogram där du kan ge kärleken en chans. Första Dejten är lite mer basic och är egentligen som en vanlig blinddejt, förutom att det är flera kameror som iakttar er och det finns en risk att någon av er hamnar på Youtubekontot ”Dyngbaggegalan”.

Gift vid första ögonkastet är lite mer hardcore där du paras ihop med din perfekta match och första gången ni möts är vid altaret. Eller en personlig favorit, Bonde söker fru. För vem vill inte spendera en svensk sommar på en idyllisk gård med Linda Lindorff som kärlekscoach? Men kom ihåg, behåll byxorna på när ni rafsar runt i höstacken, det blir så hemska märken på stjärten annars.

Bild från förra årets Skrivarresa.

Anmäl er till en kurs

Vart annars kan man hitta likasinnade om inte på en kurs som man själv valt för att det intresserar en? Ett gemensamt intresse är den perfekta inledningen på en relation! Jag vet att till exempel Mian Lodalen och Sara Lövestam ordnar en skrivarresa tillsammans med Ingrid Hedman till sommaren.

Den är ute i Stockholms skärgård. Bastubad, föreläsningar, god mat och nära till vattnet. Det är som gjort för kärleken! Mian och Sara avslöjar själva att flera hittat kärleken under tidigare kurser. I värsta fall åker du därifrån singel, men fylld utav ny kunskap och inspiration, det är inte så illa det heller.

Lyft blicken

Klivit in i en tunnelbanevagn eller på en buss på sistone? Fått ögonkontakt med någon? Nej, tänkte väl det… Idag sitter alla med näsan i sina mobiler, ALLA, ingen ser något, ingen hör något (alla har ju dessutom hörlurar på sig). Vi skärmar av oss allt mer från omvärlden och vardagen. Det är dags för förändring.

Så vårt tips är, lägg ner mobilen, lyft blicken, få ögonkontakt med folk. Le om det behövs. Du kommer må bättre och du kommer att få andra att må bättre. Framför allt kommer de att se dig! Och man vet aldrig vad en första ögonkontakt kan leda till…

Gaykryssningen

Under gaykryssningen med Viking Cinderella – The Dancing Queen  den 7 juni kan alla singlar ta chansen att hitta kärleken då det anordnas två olika singelmingel! Jonas och Eduardo håller sitt populära Singelmingel för boys och Gittan och Helene styr upp det allra första Singelminglet för Moxys gäster. Så känner en sig lite ensam: Boka ändå och hitta sällskapet på singelmingel!

Vikingline.se/gay