Första dejten är aldrig enkel. Man är nervös och vill göra ett bra intryck. Dejtingappen Happn har gjort en undersökning om vad svenskar helst inte pratar om under första dejten. Det ultimata vore såklart att kunna läsa den andre personens tankar första gången man ses för att kunna ta reda på personens intentioner med dejten. För även om många vill veta det, visar undersökningen att det är vad de allra flesta tycker är svårast eller jobbigast att prata/fråga om.

Ungefär fyra av tio svenskar tycker det är jobbigt att prata eller fråga om vad den andre har för intentioner med dejten. Det kan ha med att göra att vi idag är så otåliga och gärna direkt vill veta om det är en match eller inte.

Pengar är också en no-go. Snacka inte om pengar. Detsamma gäller ex-partners och politiska åsikter. Det är inget man vill dra upp på första dejten. Första dejten ska handla om nyfikenhet inför den andre, vad jobbar hen med, vad gör personen en vanlig lördag, hobbies. Ja ganska ”vardagliga” saker. Det finns såklart inte förbjudna samtalsämnen men undersökningen visar klart och tydligt vad man bör undvika.

Såhär ser listan ut i sin helhet:

  1. Intentioner med dejten
  2. Pengar
  3. Relationsmål
  4. Ex
  5. Politiska åsikter

912 personer var med i undersökningen och alla fick svara via webbenkät.