Namn: Carl Näslund
Ålder: 25
Yrke: Trafikingenjör
Bor: Uppsala
Qruisernamn: utan kompass

Hur är det att vara gay i Uppsala?
– Helt okej! Jag kommer egentligen från Jönköping, Sveriges Jerusalem, men bland folk i min generation, troende eller ej, så är det inte ett problem att vara HBTQ-person. Pride i staden har blivit jättestort sen det startade 2013 och det är grymt kul!

Vad har du för intressen?
– Resor, språk, arkitektur, jazz/soul, tv-spel och att ta en och annan bärs med kompisar.

Har du många vänner som är HBTQ?
– Nej, inte så värst många, men jag har en eller två som jag umgås ofta med.

Hur träffar du andra som är gay?
– Jag tar oftast kontakt via forum, som Qruiser, eller på Grindr. Det händer att man stöter på någon ute ibland som man inte har sett eller hört något om innan såklart, och det är ju mer spännande, typ vänners vänner. Samtidigt hade det känts som att leka blindbock om det inte fanns någon samlingsplats för HBTQ-personer.

Varför hänger du på Qruiser?
– Jag tycker det är kul att träffa nytt folk söker någon som jag kan sitta ner och ta en kopp kaffe eller en öl med. Sen får man se vad det blir av det.

Hur gick det att komma ut?
– Det var i flera steg, men utanför min närmaste familj så kom jag ut under nationella proven i svenska då man skulle hålla tal. Temat var “Förändring, utveckling och trender” eller något sånt, så det kändes givet vad jag skulle ta upp. Även om jag var sjukt nervös innan så kändes det bra och det var bara positiva reaktioner efteråt.

Samlar du på nåt?
– Krukväxter – jag har en liten samling med hög omsättning!

Firar du Pride?
– Absolut! Jag har varit mest i Jönköping, men även besökt Örebro och i fjol var jag i Stockholm för första gången. Det var sjukt kul! Jag hade gärna sett Pride i något annat land också, typ Köpenhamn eller Berlin.

Vilken HBTQ-person beundrar du mest?
– Jag har inte direkt några HBTQ-kändisar som jag beundrar. Jag är dålig på att följa kändisar generellt.. Men överlag så beundrar jag alla dem som driver HBTQ-frågorna i glesbygden eftersom det så ofta annars bara är fokus på stora städer.

Tre egenskaper du gärna ser i en partner?
– Ärlighet, självkänsla och driv.

Logga in på Qruiser och hitta Carl HÄR

Inte medlem? Testa 14 dagars guldmedlemskap HÄR