Hur kom sig detta?
– Jag träffade Anders från brygghuset Finn på NK-galan och upptäckte att vi båda delade passionen för smaker. Jag blev helt hooked när han berättade hur man brygger öl på mindre bryggerier och vi inledde ett samarbete till mitt 10-årsjubileum som artist då vi klistrade For You-etiketter på ett av deras befintliga öl. Det funkade bra och vi utvecklade det vidare när vi insåg att det inte finns några regnbågsöl. Det kändes ju perfekt.

Beskriv smaken!
– Jag ville ha en fruktig och blommig öl med karaktär, lite kropp och beska. En njutningsöl helt enkelt.

Dricker du mycket öl?
– Absolut, men egentligen är jag kanske lite mer av en vindrickare (skrattar).  Men jag har länge haft ett intresse för öl och dryck. Jag tror jag var sommelier i mitt förra liv.

Men det fina i allt är att 1 kr per såld flaska går till Regnbågsfoden!
– Ja, precis! Det var självklart för mig att vi skulle göra så. Jag har sneglat på True Colours och alltid tyckt det varit så fint när folk går runt med den regnbågsfärgade flaskan i sina varukorgar. Det är ju ett slags statement att välja den flaskan och så tänker jag med Lovebeats också.

Är det ett fördom att flator föredrar öl och bögar är mer bubbel?
– Haha, det är en fördom men den talar kanske inte helt osanning. Men i min krets är vi allätare och jag hoppas att bögarna nu kan dricka mer öl.

Lovebeats släpps onsdag den 12 juni i Systembolagets beställningssortiment.