När man beställer en Rebel Whopper och Rebel Chicken King, den ena är en kopia på en Whopper och den andra av Chicken King, så innehåller de varken kött eller kyckling, utan ett växtbaserat alternativ.
För att nu få fler människor att våga äta grönt så testar Burger King en slumpmässig meny – där du inte vet om du får en kött- eller växtbaserad burgare när du gör en beställning. För 50 kr får du nu och tre veckor framåt en Rebel-burgare-meny!

Hur vet man då vad man ätit? Jo, om man vill ha svar på vad man åt bär varje hamburgerbox en ikon vars betydelse man kan få svar på i BK:s app.

QX testade att beställa Whopper och Rebel Whopper samt Chicken King och Rebel Chicken King.
Och visst är det en kul tanke men man lägger ju väldigt mycket fokus på att ta reda på vad man äter istället för att njuta av smaken. Just Whopper-varianten var svårare att urskilja smakmässigt om man lät bli att syna ”köttet”. Båda Whopper-varianter funkade med andra ord fint.

När det gäller kycklingen var det inte tydligt vid första anblick och det tog ett tag innan vi insåg att det var växtbaserad ”kycklingbit” som låg mellan bröden. Om man däremot åt en äkta kycklingburgare disrekt efter att ha ätit den växtbaserad blev det väldigt tydligt vilket val man gjort. Kycklingburgaren var LÅNGT saftiga än sin vegetariska kopia.

Så slutsats: Kul grepp av BK, och ändå klart värt att testa för sakens skull.