När QX når Tobias under onsdagen sitter han i en taxi på väg från Arlanda. Han har varit i Malmö och föreläst för Malmö FF.
– Det kan ha varit min bästa föreläsning någonsin, säger han entusiastikt. En sal med farbröder i 40-60 års åldern och alla stod upp efteråt och applåderade. Det har aldrig hänt tidigare att någon fått stående ovationer sa de. Helt fantastiskt, säger Tobias.
I måndags la QX ut intervjun med Tobias där han berättar att han fick hiv för tre år sedan. Samtidigt släpptes ett nytt avsnitt av podden ”I säng med Tobias och Gabriel” där han berättar samma sak.
Nyheten exploderade och Tobias fick så många meddelanden och sms och mail att han inte trodde det var sant.
– Jag vet inte vad jag förväntat mig, men det här var helt ofattbart! Det är ju tolv år sedan Andreas Lundstedt kom ut och ändå är det här så stor grej. Det är helt otroligt.
Radio, tv och media från Danmark och Norge uppmärksammade nyheten om Tobias. Tusentals hjärtan fyllde hans instagram och facebook från kända och okända. Och med stöttande kommentarer om hur modig och imponerade de var av honom. Men även en och annan ledsen emoji. Något som fick Tobias att förklara sig. ”Till er som möts av beskedet om min status och blir ledsna, BLI INTE DET! Jag mår hur bra som helst, faktiskt aldrig mått bättre”.
Är det någon kommentar eller hälsning som tagit lite extra på dig?
– Ja, imorse när jag anlände till Malmö fick jag ögonkontakt  med en kille på flygplatsen, vi såg på varandra och han fick tårar i ögonen så sa han, ”min bror är i samma situation som du, tack för att du gör att det blir lättare att prata om”. Det var så fint. Tårarna sprutade på mig. Så det kommer nog något bra av det här, kanske har vi redan flyttat stigmat en smula.
Vad händer närmast?
– Nu ska jag till Sveriges radio och göra en intervju med Radio Örebro om min bok, sen ska jag föreläsa i Sköndal i eftermiddag. Sen väntar gymmet. Imorgon är det nya föreläsningar, en i Borås och en i Västerås. Så det rullar på – och jag älskar det!