Den stora nyheten denna måndag är att man nu kan buffa en profil på Qruiser. Ser du någon du gillar så kan du nu visa ditt gillande med en buff. Du behöver alltså inte klämma iväg ett trött ”Läget?” eller gång-på-gång-besöka en persons profil för att visa ditt gillande. Nu buffar du bara.
Buffen finns i sexton olika skepnader så som ”Tumme upp!”, ”Fika?”, ”Grattis!” till lite mer hetare känslor.
Givetvis är buffarna privata och bara du och den du buffar kan se att du visat intresse.
Så varför införs buffen? Jo, utvecklingen går ju framåt och vi lyssnar ständigt på våra medlemmars önskemål. Nu har det länge funnits ett sug efter något som influerats av många andra sajters liknande intressevisningar.
Tidigare har du ju bara kunnat skriva till personen eller besöka dennes sida för att visa att man är lite nyfiken. Nu kan du testa med en buff. Och på bara första timmarna har flera tusen buffar skickats!

I vänsterspalten där du ser alla som buffat har man tidigare sett de som besökt din profil. Den funktionen är nu borta och på grund av detta har klubben ”Ge oss besökslistan tillbaka!” startats. Den har redan 275 medlemmar och missnöjet och diskussionerna bubblar.

Och diskussionerna har gett till resultat att Qruiser nu återinför besökslistan så snart det tekniska anspassningarna är klara
– Vi gör om och vi gör rätt, kommenterar QX Förlagschef Jon Voss beslutet

En annan nyhet är att du nedanför en profil kan se personer i samma ålderspann, område och kön. Tidigare har du när du besökt en medlemssida kunnat se vilka andra som besökt den sidan på den platsen. Men nu när du till exempel besöker ”Mats, 25” så ser nedanför hans profil ett gäng andra sköna killar i ungefär samma ålder och samma geografiska område. Det blir Qruisers sätt att ge förslag på att ”De här kanske också kan vara intressanta?”. För den som vill surfa runt ännu mer så finns ju även listningarna över nya, uppdaterade och senast inloggade medlemmar.

Nya funktioner och förändringar brukar alltid innebära heta diskussioner och synpunkter om vad som blev bra eller dåligt. Nu samlas dessa in och gås igenom för att se hur utvecklingen skall gå vidare, även de många som kommit in och som handlat om andra synpunkter än de som gäller besökslistorna. För under hösten kommer en rad nya förbättringar av Qruiser att lanseras.

Artikeln senast uppdaterad 21.30 måndag 26 september