Hallå Camilla, vad är tanken bakom den nya designen?
– Önskemålet var ju fest och vinter. Då är ju rosetter, ädelstenar och lite barr en ultimat combo, lite knäppt och fint i färgerna. Jag vill ju att det ska vara samma form, som grund designen, regnbågen, synd att ta bort ett vinnande koncept, som dessutom illustrerar Regnbågsfonden!

Hur mycket påverkar en flaskas design dig när du går på Systembolaget och väljer dryck?
– Jag har faktiskt inte en blekaste aning, vår sommar-edition verkar ha varit lyckad. True Colours Cava är ju bra och jag tror det sålt bra även innan.  Kanske vår kund tycker att det är kul med lite förändring inför olika säsonger och att vårt koncept är lite annorlunda.

Hur dricker du helst True Colours?
– Jag dricker den vardag, som högtid, ett bra basbubbel till ett vettigt pris, som dessutom förenar nytta med nöje.

Du har gjort så mycket olika saker, vad är utmaningen i att designa looken på en flaska?
– Jag har faktiskt gjort en vinbox för ett antal år sedan i Fredrik Robersstons regi, René Barbier RoséFint att få göra ett mönster, för det är ju det det handlar om. Jag är ju utbildad ”old school” på Beckmans Modelinje 82 – 85, så för mig handlar det om att klippa och klistra, sedan får något ungt datageni stoppa in det i en dator och den processen är ju jätte spännande att se. Altias kreatörer gör det med bravur.

Du är väldigt stark i ditt kvinnliga uttryck i din design, är det ett problem när man ska designa för en produkt som ska rikta sig både till kvinnor och män, och allt däremellan?
– Nä, jag tror att vi människor och tycker om samma saker, så tillvida de är fina och tilltalande. Män tycker också om blommor, guld och glamour, tackolov! Nu tror jag många människor släppt på vad, som anses för kvinnligt eller manligt, man får tycka, som man vill oavsett kön eller könstillhörighet – tackolov! I min kläddesign designar jag ju för kvinnor, som gillar det traditionellt kvinnliga uttrycket, jag kallar det för Skandinavisk Maximalism.

True Colours Cava finns på de flesta Systembolag och har artikelnr: 78045, priset är 99 kr