Atooni Al-Adhami har snart 65 000 följare på Instagram och han dyker upp på massa olika events runt om i Stockholm. Klart vi var nyfikna på vad som driver den 28-årige influencern, entreprenören och skådespelaren.
– Instagram-grejen började som en kul grej och mina följare verkade gilla mina bilder. Jag skriver ofta om ämnen som många kan relatera till, sånt som vi borde prata mer om. Det syns nog också när någon gör något man brinner för, det tror jag följarna märker och peppas av. Jag vill hela tiden bli en bättre version av mig själv.
Allt började när han blev så kallad ”toppbloggare” på sajten Finest, där han märkte att han fick mycket trafik. Den stora boomen med Instagram ledde till att Atooni flyttade fokus dit och idag är han mer aktiv där, och ibland på Youtube. Idag har han eget bolag för sina sociala medier.
– Jag gillar inte ordet influencer, men jag är såklart tacksam att jag kan tjäna pengar på mina kanaler, och samtidigt påverka och inspirera andra. Jag är också med i lite reklamfilmer och drömmen är att i framtiden satsa på skådespeleriet.

Vad innebär det att vara influencer egentligen?
– Att man har ett ansvar. Visst, man ser att jag skriver mycket om mode, träning och trender. Men det är också viktigt för mig att beröra och påverka, kanske till och med hjälpa. Jag delar mycket om psykisk ohälsa, för det är många i vårt community som inte mår så bra. Jag försöker använda mina kanaler till att också lyfta viktiga saker för andra, inte bara skriva om saker som är viktiga för mig. I en del ämnen som jag lyfter har jag egen erfarenhet, i andra ämnen så är det saker som händer människor jag bryr mig om.

Har du restriktioner när det gäller vilka du samarbetar med?
– Jag gör inte reklam för spelbolag. Sen gör jag inte reklam för något jag inte själv tror på, eller normalt skulle använda i min vardag. Jag vill vara ärlig i mina kanaler.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– På ett sätt har jag världens roligaste jobb för ingen dag är den andra lik. Inspelningar, fotograferingar och möten. Jag gör mycket av jobbet helt själv. Det är lika mycket jobb som det är ett intresse. Att komma på en bra idé är inte lätt, det är många som är sjukt duktiga, så förväntningarna är höga på hur innehållet ska se ut. Det måste vara kul, helst något som är lite unikt. Och lite sexigt.

Vad väntar du dig av 2020?
– Jag ska resa mycket, för jag älskar att resa och gör det mycket i olika samarbeten. Catch me if you can, liksom. Jag vill testa att bo i London några månader. Men jag har samtidigt flera stora samarbeten på gång, så jag måste vara hemma. Jag vill fortsätta att utveckla mina sociala medier, skriva ännu mer om träning och håller på att jobba med ett stort projekt för en organisation som jobbar med psykisk ohälsa. Jag hoppas kunna samla in pengar och få fler engagerade i ämnet.

Du nämnde träningen, hur mycket tränar du?
– Cirka 5-6 dagar i veckan, mest styrketräning och löpning. Från början hade jag noll intresse för träning, men en dag för kanske två år sen mådde jag väldigt dåligt psykiskt. Då fick jag höra att träning hjälper en att må bättre, och när jag började träna på riktigt och äta bra växte intresset. Idag är det en naturlig och stor del av mitt liv.

Hur är din inställning till alkohol?
– Jag dricker aldrig på vardagar. Även om jag är inbjuden på någon fest som influencer, då är det jobb för mig. Och aldrig om jag ska träna dagen efter. Men om jag går ut med kompisar så dricker jag bubbel. Men jag är lika rolig nykter och har lika kul utan, så jag kan avstå helt också.

Vad har du för groomingvanor?
– Jag vann ”Årets Grooming” på King-galan 2019, men gör säkert mycket mindre än andra. Jag tar hand om mig själv, men känner inte att den tar inte så mycket av min tid.

Är du singel?
– Ja. Jag trivs som singel, men skulle också trivas i en relation om den var bra. Just nu finns det ingen som får mitt hjärta att hoppa till.

Håller du kontakt med dina följare och svarar på alla meddelanden du får?
– Jag kan bli bättre. Sen finns det en del oanständiga meddelanden som jag inte riktigt vet vad jag ska svara på (skrattar).

Du kom till Sverige som 14-åring, hur var det?
– När vi kom hit var mina föräldrar supertydliga med att detta land är vårt nya land. Här ska vi bo, jobba, anpassa oss och trivas. Det fanns inget annat val. Så för mig var målet superenkelt. Jag tänkte direkt ”Jag ska följa mina drömmar oavsett” ”Inget ska stoppa mig”, och körde på bara. Men jag måste säga att det har gått fort, fortare än vad jag vågat tro. Sen måste jag säga också att jag har känt mig hemma i Sverige sen dag ett. Jag tror faktiskt allt handlar om inställning. Vill man så kan man, enkelt. Innan vi flyttade hit så bodde vi i Jordanien. Men jag såg ingen framtid där. Vi levde för dagen, eftersom vi var irakier och inte fick uppehållstillstånd där, trots att min pappa hade business där och var en väldigt framgångsrik man inom modebranschen.

Så, hur firar du jul och nyår?
– Jag har inte hunnit planera någonting än. Jag är bjuden på några middagar/fester här i Stockholm, men inte tackat ja än, för jag tänker det kanske bli en sväng hem till familjen i Borås. Eller kanske London? Jag är väldigt spontan av mig, så man vet aldrig vart jag hamnar haha. Det lär ni märka på Instagram.

Fem viktiga egenskaper i en partner:

 1. Omtänksam.
 2. Kärleksfull och lojal.
 3. Närvarande och stöttande
 4. Passion och att han brinner för något. Kan vara något helt annat än det jag brinner för. Bara han vill någonting med sitt liv.
 5. Lika bra på att lyssna som på att prata, att kunna kommunicera.

Fem tips som gör att kroppen mår bättre:

 1. Träna, eller aktivera kroppen på nått sätt!
 2. Sova bra.
 3. Sex
 4. Mer sex.
 5. Äta bra.

Fem stiltips inför 2020:

 1. Mer loose fit än slim fit!
 2. Våga bryta lite! Sportiga kläder med dressad stil! Ha t.ex mjukisar med kavaj och sneakers med finare rock. På sommaren shorts med boots! Det är det snyggaste jag vet!
 3. Mer bekväma kläder.
 4. Mer Vintage!
 5. Våga bära accesoarer. De kan piffa upp vilken outfit som helst. Helst guldigt, det är så sexigt.

  Tack till W8 Gym och Hotel NOFO.