– Det kom som en skänk från ovan. Jag har gått på blodtrycksmedicin och kämpat mot dåliga värden när det gäller blodfetter. Och när man börjar närma sig 50 är det inte direkt bra att det rinner mer fett och olivolja än blod i ådrorna. Jag var orolig för att drabbas av något riktigt allvarligt på grund av hur jag levde, berättar Jonas över en knastrig telefonlinje till Mexiko.
Jonas ska vara ambassadör för WW Viktväktarna ett helt år och hans startvikt var 112, 2 kg. Den 9 januari är första ordentliga invägningen och hur hans start varit kan ni se på hans Insta.

Vi ska inte avslöja hur det gått, men hur var det att starta med detta?
– Jag har varit med tidigare men nu är det mycket modernare med en app som hjälper en räkna. Efter att man fyllt i en massa uppgifter om hur ens liv ser ut får man veta vilken färg man är och så anpassas ens mål efter det. Det bästa är att Viktväktarnas variant inte förbjuder dig. Du kan ta en G&T eller äta chips, men det kostar dig poäng och du får dra ner på nåt annat. Och jag vill ju kunna leva så här framöver, inte bara gå ner tillfälligt. Det handlar om en livsförändring som jag ska kunna hålla.  Och jag vill ner i alla fall 20 kg. Så move over, Gisele och Adriana Lima, jag kommer vara the skinniest bitch around!

Vad är den största uppoffringen?
– Det är går rätt lätt. Grejen är väl att jag inte tar en kanelbulle till min latte eller äter en påse chips om jag dricker läsk. Jag tänker bara till lite extra varje gång jag stoppar i mig nåt. Jag dricker mindre alkohol men inte samma mängder.

Hur går det med träningen då?
– Jag har kört på i början och är peppad att se resultat snart. Så vissa dagar kör jag cardio, går på min stairmaster och kör spinning. Jag lyfter inte så mycket skrot, bara en och annan latino (skrattar).

Du bor ju i Mexiko, hur funkar det med den maten?
– Jag har aldrig varit så mycket torttilla-kille. Och mexikansk mat här är inte nachos med massa smält ost.  Den är mycket fräschare med mycket annat fisk och skaldjur och grillad kyckling. Och alla tillbehör med sallader och salsor.

Har du nåt mål?
– Nja, inte viktmässigt. Mer att vara nöjd med den jag är och må bra. Jag vill inte hålla på att bada i svart t-shirt eller gömma mig i vassen. Jag vill vara stolt över vem jag är, och där kommer jag vara om ett år.

Följ Jonas på hans Insta där han gör poster och stories om sin resa.