Joel, du är vår Qruiserkille denna månad, berätta, vem är du?
– Jag är född och uppvuxen i Sundsvall, flyttade till Stockholm som 21-åring och här har jag bott sedan dess; bortsett från en åttaårig avstickare till Skåne. Jag har pluggat sång och sjungit hela livet, just nu i Rainbow Gospel – Sveriges enda HBTQ gospelkör. Jag har haft två längre förhållanden på totalt 19 år. Att omge mig med vänner och familj är viktigt. Att må bra och vara så lycklig jag kan är målet med livet. Dessutom blev jag vald till Mr Bear Sweden 2018 under Europride i Stockholm.

Hur och när du kom ut?
 – Jag kom ut för 30 år sedan och berättade för min mamma över telefonen. Jag var kär i min första pojkvän och tänkte att det var tryggare att berätta då. Det var mitt under hiv-skräcken då bögar dog av aids. Mina föräldrar är bäst och efter att den första chocken lagt sig har de bara varit stöttande och öppna för mitt och mina vänners liv.

Var ska man gå ut för att träffa dig?
– Jag går inte ut så ofta, men jag går oftast till Sidetrack och på somrarna hänger jag gärna där på uteserveringen. Man hittar mig också på Björnfesterna som anordnas av Viking Bears & Nordic Bears.

Vilken känd HBTQ-person beundrar du mest?
Madonna slog igenom när jag var tonåring och har haft stor påverkan på mitt gayliv och HBTQ- världen i min generation. I dag finns många förebilder inom de flesta olika branscher och organisationer, vilket är viktigt och bra.

Vad är den viktigaste frågan för HBTQ- personer?
– Att mänskliga rättigheter upprätthålls och att det inkluderar och skapas jämlikhet för alla personer inom HBTQ-spektrat. Med det hårda politiska klimat som råder i världen så är det viktigt att vi inte tar våra framsteg och rättigheter för givna. Om man inte är aktivist i övrigt, så kan man ta ställning via sin röstsedel vid politiska val.

Vad har du för intressen?
 – Jag är nyfiken och intresserad av mycket, men mina största intressen är musik, sång, film, inredning, resa och människor. Jag tycker det är kul att pyssla med Sociala medier.

Tre viktiga egenskaper hos en partner?
 – Att vara snäll är en underskattad egenskap som jag värdesätter högt och som innefattar ödmjukhet och respekt för sig själv och andra. Humor med självdistans är supercharmigt. Lojalitet har jag insett på senare tid är något som betyder mycket för mig och som jag tror är en motpol till korta och tillfälliga chattar på appar.

Vad letar jag på Qruiser?
 – Letar och letar (skrattar). Jag är öppen för att träffa nya vänner och pratar gärna om allt mellan himmel och jord. Men visst hoppas jag på att träffa någon där ömsesidiga känslor kan utvecklas till en långsiktig och meningsfull kärleksrelation.

Känner du dig som en del av HBTQ- communityt?
– Ja det gör jag, dels genom många av mina vänner, men också genom Rainbow Gospel- kören och att vara en del av björncommunityt. Jag tycker också att det är viktigt att stötta communityt, till exempel prenumerar jag ju på QX-tidningen och är guldmedlem på Qruiser (skrattar).

Vill di bli medlem på Qruiser klicka här!