I nya podden Välkommen ut möter mediaprofilen och programledaren Edvin Törnblom i varje program en känd HBTQIA-person som berättar om hur et var att komma ut, och allt vad det innebär. Bland gästerna i den första säsongen finns bland annat Oscar Zia, Kakan Hermansson och Marika Carlsson. Första säsongen består av sex avsnitt och släpps veckovis från och med nu och ges ut av Perfect Day Media.

Hur startade det här?
– Jag hade en dialog och Perfect Days Hanna & Amanda där vi kände att det saknades i den svenska podd-katalogen. Det har funnits några poddar på ämnet som varit bra, men kanske lite styrda åt ett håll. De kanske inte har attraherat alla delar av communityt. Vi vill vara rösten som berättar att det kommer bli bättre, och blanda personer med starka berättelser från alla delar av HBTQIA+communityt. Det blir inte bara kända ansikten och jag har redan kontakt med folk via DM:s på mitt Insta som vill berätta sina historier. Så det är bara att höra av sig om man tror att man har en bra story.

Vem är du?
– Jag började bakom kameran på tv, har jobbat med programutveckling och har programlett för SVT, främst för barn och ungdomar. Just nu leder jag Edvins skådisdrömmar där jag hälsar på i SVT Play-serien Eagles.  Dessutom har jag en podd med min kollega Johanna Nordström som heter Ursäkta.

Vad kan du bidra med i podden?
– Jag hoppas kunna tillföra en röst som kan förklara. Ibland kan jag själv känna att HBTQ-communityt kan vara svårt att ta sig in i. Så jag vill vara en medlare mellan två olika sidor, och bygga broar.

Hur kom du själv ut?
– Det har jag inte tänkt på! Men det var ganska tråkigt, alla i min närhet förstod. När jag berättade tittade de på mig och ba: ”Ja, we know”. Jag hade väntat mig att bli utfryst, men alla älskade mig. Jag hade tur och extremt tacksam att vara omringad av accepterande människor.

Slutligen, du har synts som expertkommentator i Big Brother, blir det nåt mellan Mergim & Lennie?
– Haha, jamen kanske. Det vet bara gudarna. Man har ju kunnat se lite signs. De flesta realitys saknar ju HBTQ par. Det skulle vara otroligt roligt!