Vägen till centrum är en smal och brant – och då menar jag brant – gata där du kan införskaffa dig konst, roliga handväskor och tårtor som görs efter dina egna specifikationer. På toppen av backen, på höger sida, hittar du Fresh & Easy som inte är mycket mer än ett hål i väggen men ändå en bit av himmelriket. För mig kommer stället alltid att vara Fresh & Frisky eftersom det är det uttrycket min vän Irina har myntat.
Detta etablissemang, som på grund av sitt fantastiska utbud skulle kunna få mig att växa till Godzilla-liknande proportioner, drivs av en amerikan, Daryl Hodgkins, och en fransman, Philippe Vialon. De har lämnat pulsen i London för att bosätta sig i en kuststad där du på mörka, klara kvällar kan se ljusskenet från Frankrike på andra sidan Engelska kanalen. Philippe är konditor och chocolatier och skapar härliga maträtter och sockerstinna kreationer som skulle få den mest inbitne GI-fantasten att synda som aldrig förr. Han gör små mördegspajer fyllda med chokladtryffel som snudd på är bättre än sex. Nåja, de smakar bättre i alla fall.


Phillippe och Daryl driver Fresh & Easy i Folkestone

Daryl och Philippes första kontakt var via nätet som så ofta sker inom vår ”familj” i syftet med lite horisontell motion. De insåg efter en tid att det fanns mer och idag har de ett förhållande av kärleksfullt gnabbande som skulle få den mest inbitne relationsmotståndaren att bli grön av avund.
– Philippe sa att han bara var ute efter sex, men jag sa till honom att hans beteende sa något annat, och att han lika gärna kunde skärpa sig, berättar Daryl och rullar teatraliskt med ögonen.
Grabbarna hade en gemensam dröm om att öppna ett café/restaurang. De började leta efter lämplig lokal i London men eftersom priserna i huvudstaden även ger de tätare plånböckerna mindervärdeskomplex började de se sig omkring på andra platser. Daryls mamma kommer från Folkestone och har flyttat tillbaka efter att ha lämnat sin amerikanske man.
– Det föll sig naturligt att flytta hit nu när min mamma bor här, och jag tillbringade många somrar i Folkestone som barn.
Philippe kommer och sätter sig jämte oss och buffar Daryl lekfullt i sidan.
För en betydligt billigare slant kunde de skaffa sig ett hem och en relativt centralt belägen affärslokal där det tidigare varit en misslyckad milkshakebar och nu har de haft sin verksamhet i nästan ett år.

Phillippe och Daryl driver Fresh & Easy i Folkestone

Daryl och Philippe satsar på att laga från grunden med fräscha, lokalt producerade råvaror och de vill att en enkelhet ska genomsyra hela deras koncept precis som namnet Fresh & Easy lovar.
Det lustiga är att ytterligare ett par killar har startat en restaurang inom spottavstånd från Fresh & Easy. Böginvasionen i Folkestone är ett faktum.
På grund av snabbtåget som gör att det bara tar femtio minuter till Kings Cross tågstation väljer många Londonbor att flytta hit och trots allt ändå ha ungefär samma pendlingstid som tidigare.
Daryl och Philippe anser att Folkestone är en avslappnad plats att bo på och att de kan vara sig själva. Problemet är att de jobbar så mycket att de knappt har tid att visa sig utanför sin verksamhet. Philippe är den mer rastlöse av de två och får slängar av lappsjuka i avsaknaden av Londons breda utbud i allmänhet och gay-meckat Soho i synnerhet.
– Ibland blir jag bara tokig av att vara här och vill till London eller någon annan storstad. Bara för att se annat folk och få ha ett ordentligt gay-utbud, säger han.
Inför julen hade de provsmakningar av sina mer julbetonade produkter och försäljningen av Philippes hemmagjorda praliner och choklad har gått genom taket.
Om ni som nästan alla andra svenskar reser till London nån gång om året så varför inte ta den där extra resan ner till Folkestone och Fresh & Frisky, förlåt, jag menar Fresh & Easy.
Njut av en avslappnad atmosfär, fantastiska läckerheter, en underhållande amerikan som skulle kunna ge Energizer Bunnyn en match och en fransman som kan göra chokladskapelser som får mig att vilja fria.