Magnus Berglin jobbar som marknadschef på Agria Djurförsäkring och bor på en gård i Södermanland med sin kille och en himla massa djur. QX tog ett snack med honom för att se om folk skaffar fler djur så här i corona-tider och hur han själv har påverkats av corona på jobbet?
Nästan hela Agria jobbar hemifrån och det fungerar utmärkt, för mig innebär det att jag jobbar hemma och får då mer tid både för våra djur och för min sambo, vi har ju lämnat stan för ett liv på landet så jag pendlar nästa 20 mil om dagen – så hemmaarbete frigör mycket tid när jag inte behöver pendla till Gärdet i Stockholm.

Är det fler som skaffar husdjur nu när man har mer tid hemma?
Vi märker att trycket på kattungar, valpar, kaniner och andra smådjur ökat under pandemin. Det är jättekul att folk vill ha nya familjemedlemmar, hoppas bara att man planerat för en normal vardag för hunden när vi återgår till normalläge. Men härligt att folk passar på i denna tid.  Alla borde skaffa ett djur, man mår bättre av det.

Ja, vad ska man tänka på när man skaffar husdjur?
– Att man har tid och att djuret inte lämnas hemma själv för länge när man jobbar. Det medför en del kostnader som man måste ha i beaktande som försäkring, foder, veterinärvård, vaccinationer och andra tillbehör. Har man råd så är det värt varenda krona – för man får tillbaka tusenfalt.

Du och din kille har själva hundar, hur stor del av er fritid tar de? 
Vi lämnade som sagt stan och köpte en liten gård i Stjärnhov i Södermanland, mest för hundarnas skull, hundarna är vår hobby och de flesta av våra vänner är lika nördiga som vi, så de tar en stor del av vår fritid, men det är värt varje sekund och de berikar vårt liv massor.

Vad är det för hundar?
– Vi har sju hundar, en italiensk vinthund som heter Britta, sen har vi Gossip, Thora och Hellie som är franska bulldoggar. Tre chongqingdogs – en av väldens äldsta hundraser, det finns bara dessa tre och ett par till i Skåne. Jag åkte och hämtade dem i Kina, det är fantastiska hundar.

Vad är det bästa med att ha ett husdjur?
– Man har alltid sällskap, man har lättare att träffa nya bekanta på exempelvis hundpromenaden, villkorslös kärlek och för  oss som inte har barn så är det något gemensamt att ta hand om och älska tillsammans.

Till sist, funderar ni på att bli fler i familjen?
– Vi bor ju på en liten gård så just nu kläcks det kycklingar och det föds föl så vår familj blir väldigt stor den här tiden på året och vi hoppas på valpar senare i sommar.