Du har säkert sett Camilla Thulins tjusiga design av cavan True Colours flaskor. Nu tar dragshowartisten Miss Inga, som till vardags heter Martin Johansson, upp stafettpinnen och levererar en flaska i syndig ormskinnsdesign. 

– Jag vill att den ska signalera ett politiskt budskap, att det vi tar för givet inte är något som alla andra människor kan ta för givet. Den symboliserar också ”att ömsa skinn”, något vi dragqueens särskilt kan relatera till. Camilla Thulin är förresten en jättegod vän, och är på sätt och vis med i projektet eftersom hon har skapat klänningen jag har på mig på pressbilderna. Den heter Miami och känns väldigt Miss Inga, säger Martin Johansson till QX.

Hur kommer det sig att du fick äran att designa flaskan?

– Jag var på möte med Altia, företaget som står bakom True Colours, i ett helt annat ärende och då var det någon där som kom på denna briljanta idé. Först missuppfattade jag hela designuppdraget och lämnade in ett förslag på en flaska med svart skinn-look, och jag antar att de satt som frågetecken när de fick se det (skratt). Men nu är jag jättenöjd med min lite punkiga ormskinnsdesign i regnbågens färger.

För varje såld flaska går en krona till Regnbågsfonden som hittills fått in över två miljoner kronor genom True Colours. Var det en bidragande orsak till att du åtog dig uppdraget?

– Ja, och det gjorde mig väldigt ödmjuk inför uppgiften. Jag är väldigt stolt över att få vara med i detta fina projekt. Nu har flera andra produkter också hoppat på tåget, och jag tycker att Regnbågsfonden med Jonas Gardell, Jon Voss, Arto Winter, Fredrik Robertsson och Kajsa Bergqvist i spetsen gör ett magnifikt jobb. Regnbågsfonden hjälper gays där det verkligen behövs.

Din flaska har tydligen redan gjort succé på Systemet…

– Ja, det är jättekul, och detta trots att det kanske inte har funnits så värst mycket att fira den senaste tiden under corona-krisen. Flaskan verkar har sålt bra över hela Sverige, och det verkar som om butikerna tagit in för lite för den har sålt slut på många ställen, men jag tror det är åtgärdat nu. Annars får man säga till! Min mamma som bor i Trollhättan lyckades lägga beslag på den sista flaskan i sin butik.

Du som är partyspecialist – när är bästa tillfället att dricka bubbel?

– Om bubblet är i den här prisklassen tycker jag man ska dricka det så ofta man kan!

Bästa bubbel-tilltugget?

– Det mesta funka bra till cava, allt från grillat till fisk och skaldjur. Allt funkar till bubbel!

Bästa bubbel-drinken?

– Man kan såklart dricka det som det är, men det blir också väldigt trevliga Aperol spritz med True Colours.