Race Cooper  fick betydligt lägre lön än sina icke-rasifierade kollegor. En 15 år yngre kollega som aldrig hade gjort porr förut fick 200 dollar mer än Race Cooper när han startade. Och både Coopers arbetsmoral och intelligens ifrågasattes , berättar han för sajten Pink News.

Race Cooper misstänker också att han plockades in att arbeta framför kameran för att bolaget, som vid Races anställning 2009 ansågs vara öppensinnat, skulle verka mindre rasistiskt utåt sett.
– 2010 var jag den enda svarta person som jobbade full tid som fast anställd, och jag var den enda svarta skådis de hade i sitt stall, berättar han för Pink News.- Rasismen var systematisk. Alla aktörer fick frågan ”Är det någon du inte vill jobba med“ och man uppmanades vara ärlig och precis i sina svar.
Cooper påstår att han hörde att folk uppmuntrades att skriva ner de ”raskategorier” de skulle känna sig obekväma att jobba med.  Det var liksom helt okej att göra så här inom porren. Hade det skett inom ”vanlig” film eller tv så hade man agerat direkt.
– Jag gjorde scener som innefattade fetisher, som av tradition alltid gav mer ersättning. Ändå fick jag lägre än någon vit skådespelare.
Budskapet var för honom tydligt: ”Svarta människor är mindre värda”.

Race Coopers tid hos Raging Stallion tog slut när de slog sig ihop med bolaget Falcon.
– De behövde inte två rollbesättare fick jag höra. Men jag var den enda som fick gå efter ihopslagningen. Jag var då fortfarande den enda svarta person som jobbade för bolaget.

Race Cooper anser att porrindustrin gör svarta till en fetisch på ett förnedrande sätt.
– Om man målar upp personer som en slags ”fetisch” så tar man bort de mänskliga egenskaperna och ser personen som ett objekt. Fetischer som fisting och slings har inget att göra med ras eller hudton. Alla kan vara utövare. Men när man inom fetischen kan byta ut ”svartingen” tar man bort de mänskliga egenskaperna och ser oss enbart som objekt.
Cooper menar att svarta män inom porren bara ses som en kroppsdel, och att det finns en kategori som heter ”BBC” (Big Black Cock).

Race Cooper vill att porrbolaget tar ställning och kickar ut alla de rasistiska Trump-supportrar som jobbar för dem om de twittrar rasistiska saker eller agerar tvivelaktigt.  Och att rollbestättarna får hjälp i att jobba fram en synligare bredd i hudfärger framför kameran.

Race Cooper menar att bolagen inte kan hävda att man stöttar BLM och tro att det bara handlar om polisvåld mot svarta.
– Det handlar ju också om hur vi ser på varandra i andra sammanhang, både icke-sexuellt och sexuellt.

Han avslutar med meningen ”We can’t claim empathy when Black people are killed in the streets, considering we currently treat them differently in the sheets”.

PinkNews har efter intervjun med Race Cooper fått ett uttalande från stora bolaget Falcon/Naked Swords boss Tim Valenti där Valenti uttrycker beundran för Coopers mod att berätta. Han är öppen för en förbättring och erkänner att bolaget genom sina 50 verksamma år haft absolut flest vita aktörer.
– Jag kan inte tala för de som chefat före mig men jag lovar er att jag vill inte att det ska se ut som det gjort. Det ska inte vara Falcons signum.

Valenti fortsätter:
– Vi vill vara en del i att förbättra rasstrukturen inom industrin och allt startar här. Våra kontrakt kommer inte att innehålla ”raspreferenser” och vi kommer inte anställa folk som vägrar jobba med personer som har en annan hudton än de själva. Jag är fast besluten om att fortsätta arbetet för Falcon som ett varumärke som inkluderar, särskilt svarta män, i alla våra produktioner.
Han avslutar:
– Vi kan inte ändra det som varit, men vi kan erkänna att det har skett och se till att framtiden blir bättre.