Jag ber om ursäkt från början för att detta är en tråkig, Stockholms- och böginriktad text. Men jag tänkte att det kanske är bättre att slussa iväg bögarna ut i skärgården under helgen, så resten av invånarna i Stockholm får lite lugn och ro?
Nej men oavsett, så är denna guide inte BARA för bögar såklart. Flera av badställena är vanliga och frivilliga nudistbad för den som tycker det är härligt. Så jag hoppas så många som möjligt kan få nytta av den här artikeln.

Jag ringde alltså upp Mikael, som egentligen heter något annat, för att luska ut mer om Stockholms nudistbad. Vart ligger de? Hur tar man sig dit? Vart på badställena håller gaysen till? Vi har tillsammans till och med gjort en ACTIONSKALA. Enjoy!

Frescati, Brunnsviken, Universitet

Det finns en sandstrand vid Frescati, förr i tiden var det 99 procent bögar som hängde där. Inte så längre tyvärr. Nu hänger bögarna istället uppe vid klipporna. Badet sker i Brunnsviken och du ser Hagaparken mitt emot.
Typ av gaystrand: På klipporna kan man vara naken. Stranden är det påklätt. Vart gränsen går brukar vara tydlig.
Ta sig dit: Hållplats Universitet, gå kort norröver och sväng sedan västerut mot Brunnsviken och klipporna.
Miljö: Klippor och liten sandstrand.
Action (skala 1-10): 2 på dagen och 8 kvällen.

Älgö

Älgö ligger ute vid Saltsjöbaden.
Typ av gaystrand: Nakenbad. Spontanbad. Inga bryggor eller sånt.
Ta sig dit: Ta Saltsjöbanan till Solsidan och sen buss 458 mot Älgö. Vid busshållplatsen ligger det ett båtvarv. Gå igenom båtvarvet och följ vattnet tills man kommer till klippor. Där kommer det ligga människor, alla dem är straighta. Fortsätt upp på höjden så ligger gaysen på ett berg. Där har ni dessutom en fin vy över Mark Levengoods tidigare villa, som han enligt sägen ska ha tittat ut när han besökte just den här platsen. Av vilken orsak är oklar.
Miljö: Klippor och buskage.
Action: 3. Här är det mest action bland straighta, i alla fall på förmiddagen. På kvällen brukar bögarna passa på.

Ågesta

Detta är Stockholms enda officiella nakenstrand och drivs av Stockholm Stad.
Typ av gaystrand: Nakenbad. Mer uppstyrt med duschar, toa och bastu till exempel. Men bastun är det ingen idé att ni ser som tillhåll för cruising. Föreningen som driver det har mycket koll, oftast cirkulerar det vakter.
Ta sig dit: T-bana Farsta Strand, sedan buss 742 mot Huddinge Sjukhus eller buss 833 mot Vidja. Hållplats Rödmossevägen, därifrån en promenad på ca 400 m (40 min restid från centralen). Med bil ca 12 min från centralen. Sväng av vid skylt ”naturistbad” någon kilometer in på Bonäsvägen där det finns en stor grusparkering. Vid badplatsen finns ett stort gräsfält, om ni blickar ner mot vattnet så ligger gaysen på vänster sida och straighta håller sig till höger.
Miljö: Sandstrand. Stort gräsfält man kan ligga på.
Action: 2. Väldigt diskret. Men kan bli mer action framåt kvällen.

Kärsön

Kallas för den “kungliga sandstranden” mitt emot drottningholm.
Typ av gaystrand: Frivilligt nakenbad. Väldigt blandat men här hittar du alla snygga bögar. Det är lite blandat straight och gays. Man kommer ut på en udde och där ligger gays på vänster och straighta på höger.
Ta sig dit: Tunnelbana till Bromma och sen buss till Brostugan. Gå norrut på vägen så långt du kan komma.
Miljö: Klippor med skog runt om.
Action: 9. Här är det mycket som händer, främst upp emot klipporna där man kan vara lite i skymundan.

Bubblare
Långholmen

Långholmen är en väldigt populär badplats med mycket folk, men här kan du faktiskt hitta en liten guldpärla. På 90-talet var Långholmen en riktig “knull-ö”. Så är läget inte riktigt längre. Enligt rykten så ska de som bott på Reimnersholme klagat för de såg allt som hände på berget.
Ta sig dit: Gå av tunnelbanans röda linje på Hornstull. Gå ut på Långholmen och gå på öns vänstra sida, förbi det gamla fängelset. Gå tills det kommer ett berg och gå så högt upp du kan, håll dig på vänster sida.
Typ av gaystrand: Frivilligt nakenbad. Ibland blandat klientel
Miljö: Klippor
Action: Inte så mycket, men lite. En 2a kanske. Så fort folk börjar röra sig så kan det hända saker.

Bästa enligt Mikael?

Kärsön. Det är bra bad, man kan sitta långt in på kvällarna med en härlig solnedgång. Mycket folk oftast och en del båtar som bidrar till mysfaktorn. Dessutom lagom mycket action om det är vad man söker.