Skyler och Amanda har mycket gemensamt. De är båda 25 år gamla. De är båda mormoner. De attraheras båda av män.
Och bådas attraktion till män menar Skyler inte varit ett problem, varken för deras lycka eller i sexlivet.

– Den sexuella attraktionen kom genom att testa sig fram och öva mycket, säger Skyler till tidningen New York Post.

Enligt mormonkyrkan är äktenskapet mellan en man och kvinna gudomligt och det är endast om man ingår i en sån konstellation man har möjlighet att nå ”himmelsk frälsning”. Och eftersom både Skyler och hans fru Amanda är mormoner, trots att de kanske inte är en självklar duo med tanke på deras preferenser, så ville de ingå i ett äktenskap.

– Vi kämpar på som många andra personer i äktenskap, men att att jag är gay… har inte varit det största problemet i vårt förhållande. Vi har haft mer problem med kommunikation till exempel och ”normala” problem inom äktenskap.

– Om jag önskar att Skyler inte var gay? Ibland gör jag det. Men jag skulle inte vilja vara med någon annan än honom, säger Amanda.

”Vår relation är som alla andras”

Paret hävdar starkt att deras relation är mer eller mindre som alla andras. Men många tycker annorlunda. I en tweet som Skyler skrev har tusentals kommenterat.

Många är förvirrade över deras val av partner och hoppas att han till slut kan komma till insikt med att han är gay och att han borde bli ihop med en man.
Skyler har sagt att termen demisexuell nog passar bättre på honom, att han utvecklar sexuell attraktion efter känslor snarare än kön. Men trots en viss förvirring, verkar sexlivet funka bra.

– Jag vet inte om vi själva ens förstår hur eller varför det fungerar, men det gör verkligen det.

Önskar mer förståelse från hbtq-personer

Paret träffades på ett läger för unga mormoner. Syftet var att umgås, mingla och be tillsammans. Amanda medger att hon till en början var skeptisk inför Skylers attraktion till män, men efter att de träffats i sex månader, litade hon på sin magkänsla.

Även om paret beskriver Skylers ”komma ut”-samtal som tufft, så var det just det samtalet som gav Amanda förståelsen om att trots det, så ville Skyler leva sitt liv med en kvinna. För att lyckas och bygga en stabil grund har paret gått i parterapi hos terapeuter som specialiserar sig på par med ”mixed-orientation relationships”.

Båda är medvetna om att mormonkyrkan inte varit perfekt i hanteringen av hbtq-personer och att flera personer skadats allvarligt både psykiskt och fysiskt. Men Skyler hade ändå hoppats att hbtq-personer hade bemött deras relation bättre.

– Jag hade önskat samma förståelse från hbtq-personer som de själva ber om, för vi är två vuxna människor som fattat ett gemensamt beslut i det här.