Planen är att Men’s Health Club ska öppna någon gång nästa år, men i nuläget finns egentligen allt bara på pappret. Först måste Isaac Yassin, initiativtagare till det hela, lyckas få tillräckligt många intresserade, för att sedan få med sig investerare. Så det är en hel del som ska klaffa innan centret för homosexuella män kan stå klart.

– Jag har haft en ganska försiktig approach till det här, eftersom det är ett sånt stort projekt. Är Stockholm verkligen redo för det här? Men jag hoppas det såklart.

Målet med centret är att locka in en bred grupp. På ca 7000 kvm är det tänkt att det ska finnas bland annat, spa, restaurang, hälso- och skönhetscenter, möjlighet till att besöka distriktsläkare, drop-in för STI-testning, gym. Dessutom är tanken att man ska kunna ha fest och event under samma tak. Drop-in testningen är tänkt att komplettera Venhälsan och inte konkurrera, menar Isaac.

Isaac tröttnade på att gaylivet i Stockholm var så splittrat och ville därför göra något åt det. Inspirationen har han hittat från liknande i Berlin, Sitges, Mykonos, ställen som alla är kända för sitt rika gayliv.

Men din målgrupp känns väldigt 30-35 plus, vältränade, och som har lite mer pengar på kontot. Hur ska du locka de unga gaysen?
– Ja du har nästan rätt, marknadsanalysen vi gjort visar att vår målgrupp är 30 plus. Så snarare 30-55 år. Analysen visar också på att våra besökare blandar gym, spa, restaurang och tillgång till läkarmottagningen. Priserna i restaurangen ska inte vara utmanande för den mindre plånboken, man ska kunna käka där några gånger i veckan utan att bli ruinerad. Jag tror också att vi via festerna, med möjligheter att ordna till exempel pool/spafester och underklädesfester kommer locka den unga publiken. Kan vi erbjuda något de andra ställena inte har, vilket jag tror vi kommer kunna, har vi kommit en lång bit på vägen.

Min spontana tanke när Men’s Health Club och spa nämns i samma mening är ”bastuklubb”. Vad är tanken med spat?
– Nej det är ingen bastuklubb, men det är väldigt många som frågat just den frågan(skrattar). Sen är det ju väldigt högt i tak. Men vi kommer inte forma lokalerna för att bjuda in till sex, inga bås eller sånt. Kramar, kyss och smek, kör på, men ta resten hemma(skrattar). Vi vill ha en öppen stämning, men det ska inte vara ett ställe dit man går för att ha sex.

I nuläget bygger konceptet på att man är medlem och betalar en månadskostnad som högst troligen kommer landa mellan 499-699kr/månaden och då får man tillgång till allt. Är man inte medlem ska man kunna ha tillgång till restaurangen och spat, men inte till exempel gymmet, fester, event och läkarmottagning.

Hade inte ett hbtq-center, istället för ett riktat mot bara män, varit ett enklare val?
– Vi har valt att rikta oss till bara män för att ett hbtq-center i det här formatet skulle göra allt mycket mer komplext. Hade det handlat om sociala frågor riktade mot hbtq till exempel, då hade det funnits ett större värde. Men i praktiken ser det ändå ut så att bögar oftast hänger med bögar och lesbiska med lesbiska. Men om vi märker att det finns ett stort behov så kan man ju ändra upplägget såklart.

För Isaac är det viktigt att alla som ska jobba i centret har god kännedom och kunskap om hbtq-communityt. Målbilden är att öppna i maj 2021, men först måste man hitta en passande lokal och investerare.

– För att vi ska kunna starta behöver de som är intresserade bli pre-members, vilket är avgörande för om investerare kommer vilja satsa. Just nu är vi ett team där jag som grundare ingår, men också en psykolog, sjuksköterska inriktad på KBT, specialistläkare, kiropraktor, massös/yoga specialist och restaurangchef. Alla är gay och verkar idag redan inom hbtqi-området.

Allt verkar ganska löst bestämt för tillfället, vad säger du om chanserna för att det ska öppna?
– Så vitt jag kan se, så finns behovet. Det som är avgörande är som sagt att vi måste hitta investerare som tror att detta kan bli lönsamt. Därför behöver vi få ihop 1000 st pre-memberships. Med tanke på hur stort intresset varit initialt, skulle jag säga att chanserna är goda.