QX hade funnits som magasin i sju år men vårt nätcommunity Qruiser hade inte riktigt nått samma framgång som papperstidningen. Länge var det bara en handfull inloggade på Qruiser medan bögalternativet Sylvester och flatalternativet Sylvia gick som tåget. Det var liksom där man hängde om man ville träffa och chatta med folk över nätet i början av 2000-talet.

Men efter en tung startsträcka för QX nätcommunity Qruiser hände något otroligt våren 2002. Över påskhelgen strejkade Sylvesters (och Sylvias) servrar och sajterna låg nere, varpå ”alla” skapade konto på Qruiser för att hålla igång nätkontakterna. Sedan upptäckte böganvändarna hur bra det var på Qruiser och valde att stanna hos hos oss.  Sylvester kunde aldrig reparera skadan efter nämnd påskhelg och Qruiser gick vidare till att bli det ledande gaycommunityt med över 100 000 medlemmar.

Flatorna och deras vänner var lite mer Sylvia-trogna och stannade kvar i betydligt större utsträckning. Både Sylvia och Sylvester drevs vidare ända fram till 2019 medan Qruiser lever vidare idag med 10 000-tals medlemmar.