Den världskände Fortnite-spelaren Soleil ”Ewok” Wheeler blev historisk när han värvades av en av världens största e-sportsorganisationer som 13-åring. Soleil spelar, streamar och tävlar i det omåttligt populära onlinespelet Fortnite på elitnivå.
Under internationella komma ut dagen valde han att skriva på Twitter om sin sexuella läggning och könstillhörighet på Twitter.

”Det här är min komma ut-post. Jag är transperson. (FTM) Jag vill numera kallas han/honom. Det är en skillnad på kön och sexuell läggning. Jag är också bisexuell.”

Han fortsätter med att belysa att alla inte alltid är redo att komma ut, och att det inte alltid heller handlar om det. Han väljer att komma ut offentligt för att kunna upplysa andra och samtidigt känna sig bekväm med sig själv.
Soleil säger att han har aldrig känt sig bekväm i sin kropp och som ung klädde han ofta ut sig till kille. Under åtta år kämpade han med sitt välmående.

”Jag är medveten om att övergången kommer vara tuff för mig. Jag är nervös som tusan.”

Detta blir den första öppna transkillen att tävla i e-sport på den här nivån. På Soleils twitter har han skrivit flera gånger och tackat för allt stöd och alla hejarop han mötts av sedan han valde att komma ut.