I avsnittet, som ligger ute från och med idag, pratar 25-årige Erik om porren, pengarna, amerikanska porrskådisar, stödet från mamma, den tappade sexuella lusten, och varför han valde att sluta.

Eriks porr-alterego, vars namn vi aldrig får veta, är en karaktär han skapat, ett väldigt sexuellt alter-ego. Under sin två-åriga tid som porrmodell hann han spelat in videos med sexuellt material över hela världen, bland annat Brasilien, Spanien, Storbritannien och USA. Han har filmat med kända porrstjärnor som Austin Wolf och Max Connor efter att ha kontaktat dem via privata meddelanden i sociala medier.
– Man spelar in film, taggar varandra, ger promotion, drar följare och så att följarna ökar. Det är marknadsföring, berättar Erik i podden.

Erik har jobbat som porrmodell via plattformen Only Fans, en hemsida där ens följare köper prenumerationer och därigenom får se naket innehåll. Hans ständigt växande fan-skara har kunnat önska vad han ska göra på film, men även kunnat betala honom för att spela in privata filmer. Han berättar bland annat att han tagit betalt för att filma när han bajsar och kissar.
– Jag filmade i 20-30 sekunder och så tog jag betalt för det. Men det är det mest udda jag gjort.

Han berättar också att han aldrig sett baksidorna i porrbranschen personligen, men hört om folk som drogar på jobbet, hamnar i drogmissbruk och även blir sexmissbukare. På frågan om han själv tagit droger svarar han.
– Inte när jag jobbat. Jag har inte känt behovet.

Under de två åren Erik jobbade som porrmodell försörjde han sig genom att lägga ut egenfilmat material på Only Fans, allt filmat med sin iPhone. Under ett par timmar producerade han material som skulle tillfredsställa prenumeranterna i upp till sju – tio dagar, och kunde tjäna upp till 50 000 i månaden.
– Jag skulle inte kunna jobba varje dag, berättar Erik, som investerat delar av pengarna han drog in i högriskfonder och aktier.

Erik får även frågan om han kunnat ta betalt för sex utan att filmas, varpå Erik säger att alla har en prissumma på sin kropp men att inget erbjudande nått upp till vad han annat tänka sig, säger Erik i TV-fabrikens specialavsnitt.

Idag har Erik slutat eftersom han tyckte att porrjobbet påverkade honom negativt, och de sista månaderna kände han att han levde en roll som han inte var bekväm i, och det i kombination med att han träffade någon gjorde att han avbröt sin karriär. Men han ångrar sig inte, trots att han i podden berättar förlorat sitt naturliga sexdriv, känt att han sett som nån han inte är, och trots att han har inte mått så bra på sistone.
– Jag uppskattar det jag gått igenom och de fördelar jobbet gett mig. Jag tar lärdom av den tiden jag jobbat med det.  Att jag mått dåligt på senare tid är sånt som händer, det är livet.

Lyssna på avsnittet i sin helhet HÄR.