Richard Svahn, ordförande i RFSL Stockholm som arrangerar fritidsgården Egalia, är glad åt tillskottet.

– Vi är väldigt glada att Egalias verksamhet uppmärksammats på det här sättet, säger Richard Svahn.

Hade ni hoppats på mer pengar?
– Nej, det var ungefär den summan som vi på förhand fått höra att vi kunde komma upp i. I nuläget klarar vi att ha öppet många kvällar i veckan på liten budget, så ett sådant här bidrag är såklart väldigt välkommet.

Egalias verksamhet finansieras av ett bidrag från Stockholms stad på 600 000. Förra året gav det 67 kvällar där hbtq-ungdomar kunde mötas. I snitt kom 35 personer per kväll.

Vad räcker pengarna till?
– Det får vi fundera närmare på. Men det finns idéer om att göra en musikal eller en transserietidning.

Utöver det ekonomiska stödet har auktionen bidragit till att Egalia fått mer uppmärksamhet, vilket enligt Richard Svahn kan påverka politiker positivt.

– De behöver påminnas om att den här typen av verksamhet behövs. Det finns fortfarande hbtq-ungomar som inte känner sig hemma på andra fritidsgårdar.

Vilka är sämst på att lyssna?
– Det finns ett par, men vi vill hellre uppmärksamma de som engagerar sig. Som Mona Sahlin, som visat sitt stöd under hela den tid som vi funnits.

Den tidigare s-ledarens stod för det största enskilda bidraget när hennes omtalade Louis Vuitton-väska klubbades för 8200 kronor.

Vad tycker du om valet av Mona Sahlin som invigningstalare vid Stockholm Pride, tillsammans med eu-minister Birgitta Ohlsson?
– Det är ett bra val. Det är två personer som alltid stått upp för hbt-rättigheter även när det varit obekväma frågor, både i egna partier och andra länder. Det blir intressant att se vad de har att säga.