Arielle Keil påbörjade sin könstransition 2017, efter att ha kommit ut för sin familj. Det var inte lätt och till en början stöttade de henne inte. Hon blev till och med utkastad från sitt hem. Men idag är hennes familj hennes fans, däribland hennes pappa som hon räknar till en av sina största supporters. Även om hon såklart blev sårad och påverkad av att hennes familj inte accepterade henne, menar hon att det viktigaste är att de har en bra relation idag.

– Jag vet att vara en öppen transperson innebär att många kommer tycka att jag är ett freak, men som alltid när jag ska ta stora beslut tänker jag såhär ”när jag ligger på min dödsbädd, är detta något jag kommer ångra att jag inte gjorde?”, säger hon till metro.co.uk.

26-åringen föddes i Davao City, som ligger på Filippinerna, men flyttade till Auckland i tidig ålder och det var på Nya Zeeland som hon växte upp. Arielle Keil genomgick sin könskorrigering tidigare det här året och blev nyligen utnämnd till Miss New Zealand, och blir med det den första transkvinnan att få titeln.

Arielle är medveten om att skönhetstävlingar är utmanande och kan ge en negativ bild kring kroppsideal. Men hon ser fram emot sin karriär. Dessutom tycker hon att man ska gå sin egna väg, oavsett vad folk tycker.

– Jag vill säga till de som går igenom samma resa som jag, att lita på er själva. Låt inte personers åsikter komma åt er. Du har ett liv, lev det på dina villkor.