Jag har alltid trott på det enkla och roliga, det som blir det smartaste och mest effektiva för att träningen ska utföras på hög nivå.

1. Fem tår – Barfotaskor
Back to Basic – det naturliga sättet att gå och springa på.
Barfotaskor och barfotalöpning har blivit en av de hetaste trenderna idag och det ger en liknande känsla och effekt som att sommarspringa på gräset eller stranden samtidigt som de skyddar foten. Skorna kan användas både inomhus och utomhus.

2. Funktionell styrketräning
Träning med olika roliga redskap som TRX, Träning med din egen kropp, kettleblell, hopprep, Rip trainer, pinne, medicinboll där du utövar olika övningar och rörelser som är mer allsidiga och naturliga. Syftet är att träna varierat för att kroppen ska få möjlighet att utvecklas utan att vänja sig.

3. D-Vitamin – ”Mer sol åt folket”-vitaminen
En hälsotrend som verkligen lyfts upp till ytan. Dess betydelse är att den besitter en väldigt viktig byggsten mot god fysisk hälsa eftersom vi under vinterhalvåret inte kan bilda något D-vitamin i huden i Norden.

4. Outdoor
Olika utomhusaktiviteter och olika sporter som friidrott, terräng- och gatulöpning, promenader, cykling, skidåkning, simning med mera. Vi ser att allt fler knyter på sig löparskorna, vallar skidorna och ger sig ut i spåren och friska luften för att få sin motion. Det kan man även se på alla motionslopp runt om i landet där antalet deltagare bara ökar och ökar. Grupperna som ökar mest är kvinnor och ungdomar.

5. Dans och Show
Olika glädjefyllda dansinspirerade pass där alla kan vara med. Den hetaste är Zumba och är en nygammal supertrend, likaså strip- aerobic, poledance med mera. De flesta anläggningar runt om i landet lockar med just denna typ av klasser.

6. Personlig träning och personlig kost mot olika målgrupper
som seniorer, ungdomar, idrottare, motionärerm där syftet är att du får ett holistiskt individuellt upplägg vad gäller mat, träning, rutiner, vila, behandlingar så att alla ska nå sina specifika hälsomål. Vi människor är alla olika med olika behov och önskemål.