I februari 2020 slog DeMi Mat & Bar upp portarna och enligt ägaren Mimmi så blev de väl mottagna på söder, av ”gayfamiljen” som håller till i krokarna och av övriga gäster. Men sen kom mars och med pandemin också ett platt fall för restaurangen. Restaurangen tar in ca 30 gäster, så när restriktionerna blev hårdare sjönk intäkterna avsevärt.

 

Men Mimmi berättar att de tuffade på ändå, och den här veckan firar de ett år.

– De gäster som besökt oss har kastat lovord och många har stoppat in huvudet och sagt ”hit ska vi komma när allt är över”. Vi har även lyckats få en fin skara stamgäster som stöttar och supportar oss. Det kanske är positivt att stället är litet och inte så personalkrävande och med rimliga fasta kostnader. Det håller oss vid liv. Det, och vinnarskalle såklart, säger Mimmi till QX.

Hon summerar året med både ris och ros, men främst ris av förklarliga skäl.

– För att summera det kan jag väl säga att vi har haft tre månader som gick som vi tänkt oss och nio månaders rent helvete, ursäkta språket.

Hur har du gjort för att hålla stämningen/glädjen uppe?
– Vi försöker vara kreativa och hitta bra lösningar. Man blir otroligt glad av alla som visar sitt stöd och kommer. Jag passar även på att plugga vin på restaurangakademin nu när det fanns lite tid över.

Vad tror ni framåt? Flera restauranger har ju till exempel gått samman under manifestationen #grytorochkastruller. Har ni deltagit i det?
– Ja, jag har varit ute och slamrat, vi tillhör ju gruppen som tycks ha glömts bort helt. Som nystartad verksamhet kan vi inte ta del av omställningsstödet alls och jag kan inte permittera mig själv eftersom jag dels inte tar ut någon lön, och sen är stället ändå öppet så jag jobbar. Personal har fått komma och gå hela första året och det känns såklart för jävligt. Man känner sig som världens sämsta arbetsgivare. 

Ni firar för fullt just nu!  Hur ser veckan och firandet ut?
– Jag kan med glädje berätta att vi för första gången på länge har riktigt bra bokat hela veckan! Vi firar utspritt såklart i dessa tider och säljer Champagne för 100:-/glaset hela veckan lång. Till det kan man även få en rejäl tugga Kalix Löjrom för ynka 50:-. Jag har fina, hjälpsamma leverantörer som gjort detta möjligt. Tycker det är kul och viktigt att fira också, kanske det är i dessa tider man behöver det som mest. Jag själv fyller dessutom ärbara 42 på söndag så förhoppningsvis finns det en slatt kvar tills dess. Skål!