The Hills, som ägs av Kenneth Hallström, fyller ett år i veckan. Vi tog ett prat med honom om året som gått, coronarestriktioner och betydelsen av stamgäster. Dessutom får vi en hint om vad som händer med restaurangen på Götgatsbacken i Stockholm under sommaren, och det låter helt klart lovande!

Ett år, och ni expanderar! Hur bra har det gått?
– Ja, ett år har gått från det vi öppnade, samma dag som i stort sett hela världen stängde ner. Bättre tajming kunde man ju haft. Ekonomisk har det gått väldigt back, katastrof helt enkelt.  Det säger sig nästan självt. Men det här gör vi långsiktigt. Om 20 år är vi kvar. Som restaurang och mötesplats har det gått fantastiskt bra. 

Jag förstår att det funnits frustration och ilska med de restriktioner som tillkommit i samband med covid, hur ser ni framåt?
– Jag det är klart man blir frustrerad över ogenomtänkta restriktioner som inte är logiska i jämförelse med andra restriktioner i samhället. The Hills är som sagt en långsiktig satsning. Det var det redan på planeringsstadiet. Det kommer bara att ta längre tid innan det blir lönsamt. Nu inför sommaren planerar vi för att åtminstone få ha öppet till 22  och med fortsatta restriktioner vad det gäller avstånd och endast max 4 pers/ sällskap. 

 Ni har fått möjligheten att göra verksamheten större för ni fick tillgång till en liten lokal precis bredvid. Vad är det som får er att våga satsa?
– Ja dessvärre klarade sig inte tobaksbutiken bredvid oss. Väldigt sorgligt såklart för han som drev den. Vi vill kunna erbjuda något mer på toppen av Götgatsbacken där vi ligger. Det kommer att bli ett härligt komplement till det vi gör idag. Även om inte alla detaljer är satta ännu. Men i slutet av sommaren hoppas vi att kunna köra igång. Förhoppningsvis senare än 22. 

Hur vill du summera det första året?
– Otroligt tufft men så förbannat roligt. Jag vet att det vi gör med The Hills är rätt och vi har möjlighet att överleva detta skitår. Bästa kvittot är naturligtvis alla glada och nöjda gäster som återkommer. Motgångar gör en starkare sägs det, och visst är det nog så. Men man får ställa om fokus och hitta nya lösningar helt enkelt. Nu ser vi fram emot vår och sommar och vår uteservering som blir större i år då staden är snälla och låter oss ta mer gata i anspråk. Så det är i alla fall lite plåster på såren från politikerna i Stadshuset.