En undersökning från Grindr, där man frågat 10 000 personer i USA, Storbritannien, Mexiko, Brasilien och Indien om deras dejtingvanor under pandemin, visar att man fortsatt dejta men med mer fokus på säkerhet och hälsa.

En del av de svarande hade hookups som vanligt, men de flesta minimerade risken genom att istället ha virtuella träffar eller så vände man sig till porr istället. En majoritet har valt att lägga fokus på mental hälsa och att må bra psykiskt och valde att lägga tiden i lockdown på ”personlig utveckling”.

Man har till exempel tänkt på vad man värdesätter hos en partner, vad man mår bra av när världen förändras och hur de vill hålla sig friska – psykiskt, sexuellt och känslomässigt. En hel del arbete invändigt alltså.

Men många längtar tills pandemin i över och planerar att träffa fler för att kompensera för förlorad till. 63 procent tänker att de kommer träffa fler, mer intensivt än vad man gjort tidigare.

Mycket av undersökning handlade om minskad smittorisk under pandemin och man såg att sättet man dejtar och har sex på ändrades drastiskt i samband med pandemins intåg.

69 procent uppger att de kollat på mer porr och 64 procent har uppgett att de försökt komma på nya sätt som följer ”social distansering”-reglerna när de ska träffa andra. 48 procent av de svarande hade haft virtuella hookups och 31 procent sa att de haft hookups med ansiktsmask. Hur det går till rent praktiskt framkommer inte.
59 procent menar att deras sexlust ökat under karantäntider.

En del av undersökningen handlar om behov och attraktion. Där framkommer det att 58 procent är intresserade av en långvarig relation och att det ändrat sig i samband med pandemin. Dessutom anser 67 procent att man värderar personlighet mer i jämförelse med pre-pandemi.
Över 80 procent har också sagt att de bryr sig mer om andras välmående och att man vill vara stöttande för de i sin närhet som inte mår bra.