Inför fjärde säsongen tog killarna en ny pressbild där de skrivit alla skällsord som någon sagt till dem under uppväxten. Ord som format Cato och Kim som människor och individer.

Sammanfatta dessa avklarade säsonger, hur har det varit?
Cato: Väldigt kul och lärorikt. Många lyssnare har hört av sig och berättat hur vi påverkar deras val i vardagen och får dem att känna sig mindre ensamma.
Kim: Första säsongen höll vi tillbaka lite då vi var rädda att trampa någon på tårna, men nu har vi nästan inga filter. Våra lyssnare hör av sig när de inte håller med, och den dialogen gillar vi. Säsong 3 var lite tuffare då covid- 19 tvingade oss att tänka nytt och spela in i förväg ifall någon av oss skulle bli sjuk.
Vilket avsnitt har ni fått mest respons på?
Cato: ”Jag har aldrig” SEX Edition med Cato och Kim – det var här vi tänkte ”fuck it, vi kör utan hämningar” och det gillade verkligen våra lyssnare. Även våra Pride-avsnitt ”Gay is Good! Gay is Proud!” och ”Proud to be Gay” har genererat mycket respons och många lyssningar.
Kim: Vi får också mycket respons på våra gästavsnitt, där vi pratar om ämnen som vi själva inte kan så mycket om. Vi lär oss hela tiden nya saker om vårt community.
Cato: Vi får också mycket kärlek på de avsnitt där vi öppnar upp oss och pratar om privata saker, som att Kims sambo kämpar med mental ohälsa och ångest, och när jag berättade om att både min bästa vän och mamma fick ett cancerbesked under våren 2021. Allt är inte bara glitter och glamour utan livet kommer emellan och det tror jag att alla uppskattar att höra, att du inte är ensam om att ha det tufft.
Ångrar ni nåt avsnitt?
Kim: Nej, men vi lär oss hela tiden! Vi är inga experter och våra lyssnare är snabba på att höra av sig när de inte håller med, vilket vi uppskattar. Vi tycker båda två att vi inte kan titta tillbaka på saker vi gjort och ångra det utan bara ta till oss kritiken och bli bättre.
Cato: Jag var väldigt reserverad i början då jag vet att allt du säger och gör finns kvar för alltid, men det har jag släppt nu. Några av våra lyssnare tyckte att jag var för pryd, vilket jag är, och tyckte att du inte kan gilla sex och vara pryd samtidigt, vilket en kan.
Hur har ert samarbete varit vilka roller har ni fått?
Kim: Vårt samarbete har alltid varit bra och vår vänskap blir bara tightare och tightare.
Cato: Kim är klipparen och teknikern, jag är pusharen, doern och idésprutan. Ibland tycker Kim att jag är lite för otålig och bokar in för mycket på samma gång, men när allt är klart så brukar han tycka att det är bra. Vi kompletterar verkligen varandra.
Hur hittar ni hela tiden saker att prata om?
Cato: Alla ämnen går att göra intressanta med rätt vinkel – vi är kreativa och plockar idéer ur vår vardag och nyhetsflödet. Våra lyssnare hör av sig hela tiden med teman och frågor de vill att vi tar upp, vilket vi älskar! Vi har också fått väldigt mycket inspiration från QX såklart.
Kim: Vi vill påverka våra lyssnare och få dem att tänka; det är meningen med podden, och vårt sätt att ge tillbaka till samhället och förhoppningsvis göra det lite bättre Vi vill lyfta mångfalden i vårt community, undersöka olika värderingar och synsätt. Att vara bög är så mycket mer än stereotypen du ser på TV.
Är det nåt ämne ni inte riktigt fått till men vill göra nåt om?
Kim: Jag skulle vilja få in äldre kända HBTQIA+ personer som pratar om tiden som var förr, hur var det att vara bög på 60-70 talet? Vilka tankar hade de och hur kändes det att växa upp då? Det hade varit intressant.
Cato: Vi har redan pratat om homofobi i podden, men jag skulle vilja intervjua en eller flera homofober för att få ett grepp om deras perspektiv, och kanske få dem att tänka annorlunda.
Berätta om er nya pressbild och hur ni kom på att göra den!
Kim: Vi ändrar bilden inför varje säsong och följer Prideflaggans färger. Våra bilder är väldigt glada och härliga, men nu kände vi att vi ville påverka och få betraktaren att tänka till.
Cato: Jag fick idén från när Zlatan tatuerade in 49 namn på kroppen som skulle representera de som lider av hunger i världen – ett väldigt fint budskap. Kim hade en liknande idé från The Tyra Banks Show där de skrev bodyshaming-ord på sina kroppar.
Kim: Vi tog inspiration av detta och skrev istället ner alla nedsättande ord som någon kallat oss i våra liv – bög, äcklig, feminin, fet, onormal – ord som format oss till de vi är idag.
Cato: Jag skulle inte vilja ha det annorlunda. Orden har sårat mig otroligt mycket genom åren men också format mig till den jag är idag och är en anledning till varför vi startade Två bögar & en podd.
Kim: Vårt mål är att sprida kunskap och förståelse så att färre HBTQIA+ personer behöver utsättas för det som vi utsattes för. Och auberginen är ju också lite av en kuksymbol, och vilken bög gillar inte det?Lyssna på Två bögar och en podd HÄR.