När Reid Alexander var 17 år blev han diagnostiserad med njursjukdomen alports syndrom, en ärftlig sjukdom som kan leda till syn- och hörselnedsättning samt njursvikt, rapporterar NBC News.

Efter att ha fått diagnosen försökte Reid fortsätta leva sitt liv som vanligt. Han utbildade sig, flyttade till Denver och började jobba som tränings- och hälsoinstruktör. Några månader senare ville han hitta kärleken och vände sig till den populära dejtingappen Tinder. Det dröjde inte länge innan Reid och Rafael Diaz högersvajpade varandra – en matchning som skulle visa sig vara perfekt på många sätt och vis.

Vid tiden då killarna började ses hade Reid en njurkapacitet på endast 20 procent.

– Vid vår andra dejt blev Diaz upprättad om min sjukdom. Han skulle laga tacos och grön salsa, jag fick be honom att inte använda för mycket salt i maten då det är skadligt för min hälsa, säger Reid i en intervju med NBC News.

Förhållandet utvecklades i rask takt – paret började ses kontinuerligt nästan varje dag. En morgon fick nykära Rafael syn på alla tabletter som Reid dagligen behövde ta. När han fördjupade sig i pojkvännens hälsotillstånd insåg han allvaret i situationen. Utan att blinka föreslog Rafael att Reid skulle få hans njure.

– Jag sa att han inte behövde göra det för mig, vi hade ju inte känt varandra så länge. Och det är en sådan seriös sak – att ge bort sitt organ till någon annan, säger Reid.

I februari 2021 försämrades Reids hälsotillstånd och han behövde genomgå en dialysbehandling.

– Att göra en dialys är krävande. Under tre tillfällen varje vecka, fem timmar per gång, behövde jag genomgå denna procedur. Efter varje behandling var jag dränerad på energi vilket förhindrade mig från att jobba 9–5.

Den 9 april gifte sig tinderparet, samtidigt blev Reids njursjukdom bara värre och värre. Då bestämde sig Rafael för att testa sig för att se om hans njure skulle passa Reid.

– Han ville inte att jag skulle göra det, men jag gjorde det ändå. Doktorn sa att det var en perfekt matchning, säger Rafael.

Och en perfekt matchning det sannerligen var! Den 13 augusti transplanterades Rafaels njure till Reid. Operationerna gick över förväntan bra och just nu återhämtar sig paret hemma hos Reids föräldrar i Kokomo, Indiana.

– Det känns fantastiskt att kunna ge någon chansen att ha en hälsosam framtid, säger Rafael medan Reid fortsätter:

– Att veta att någon gör en sån otrolig sak för dig, någon du älskar, det är verkligen en fantastisk känsla!