Ken Gacamugani, också känd som Kenxo Slayz, är en normbrytande modell och aktivist. Han beskriver sig själv som en ”positiv, trevlig, jätterolig, karismatisk och fabolous snubbe” – och nu kan han även titulera sig som poddare.

– Jag gillar att leva livet och jag står för allt jag gör. Jag är stolt över att vara unapologetic black och queer. Podden riktar sig till mig som barn – vad lilla Ken behövde se, höra och veta.

Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby.

Idén till podden föddes efter att Ken hade ett samtal med tjejerna Fanna Ndow Norrby och Amie Bramme Sey som ligger bakom ”Raseriet” som är en av Sveriges största poddar. De tyckte att det saknades en sexpodd i Sverige som sticker ut. Att lyfta svarta och queera frågor i podcastvärlden tycker de dessutom är ”a och o”.

– Vi har inte så många förebilder som pratar öppet om sådana här saker, speciellt inte här i Sverige. Jag hade nästan inga förebilder att se upp till när jag var yngre så det känns viktigt att göra den här podden.

 

Podd-stjärnskottet beskriver sin relation till regnbågscommunityt som ”out of touch”.

– Jag känner mig inte välkommen i den vita queerscenen whatsoever. Därför har jag och mina vänner fått skapa vår egen lilla scen där vi känner oss trygga. Det kommer jag prata att mer om i podden.

Trots att podden rör seriösa ämnen så kommer den även att bjuda på en hel del glädje och skratt. Tillsammans med lanseringssponsorn LELO, ett svenskt intim- och sexleksaks-företag, har de skapat ”bikten”, en hotline som lyssnare anonymt kan ringa in till för att ställa frågor. 

Vi vill få alla röster hörda, inte bara kristna queerpersoner utan även muslimska exempelvis. Jag har fått in jättefina frågor men även helt sjuka berättelser som har lämnat mig shocked. Lyssnarna är in for a treat!

Olika experter kommer även att vara på plats som sexinspektörer, historiker och journalister.

– Grundaren av Instagramkontot ”Svart historia” Amat Levin kommer att lära mig mer om afrikansk queerhistoria. Professionella personer kommer att utbilda lyssnarna och ge råd.

Inför poddpremiären känner sig Ken både nervös, pirrig och…

–  Jättetaggad! Första avsnittet handlar om hur det är att komma ut som svart, katolsk kristen och queer. Jag delar med mig av min komma ut-process och det jag har gått igenom. Podden kommer även lyfta fun topics som dejting, analsex och hur man ska navigera när man dejtar folk som inte är out of the closet.

Vad kan lyssnarna förvänta sig?

Mycket skratt, lärdom och smärtsamma minnen. Men det finns ett ljus i slutet av tunneln!

”Sex & fördom” har premiär den 4 december på Acast