Lizzy Bristow, en lesbisk gyminstruktör från USA, har gått viral med henne berättelse om sin hjälteinsats under julmiddagen hos sin flickväns familj.

I Tiktok-videon berättar Lizzy att hon satt mitt emot den 91-åriga farmorn under en julig köttmiddag, när hennes flickväns bror lägger märke till att något inte står rätt till.

”Helt plötsligt blir hon blå i ansiktet och jag ställer mig upp och frågar om någon kan Heimlichmanövern. Den äldsta brodern som är den starkaste försöker men han vet inte vad han håller på med för han är inte tränad i första hjälpen, men det är jag”.

Lizzy påbörjar Heimlichmanövern men känner att farmorn kollapsar i hennes armar, då lägger hon henne ner för att påbörja hjärt-lungräddning.

”Alla runt om mig tappar det, jag skriker att någon ska ringa 911.”

För att hålla takten under hjärtkompressionerna sjunger hon Bee Gees låten Stayin’ alive, ett trick man lär sig när man utbildas i första hjälpen.

”För bara en timme sedan frågade hon mig om det var jag som var killen, och nu är jag lutad över henne och gör hjärt-lungräddning och bryter förmodligen hennes revben. Helt plötsligt möts jag av ett andetag och sen ser man hur en bit kött kommer upp i munnen. Min flickväns pappa drar ut den. Sen kommer hennes färg tillbaka och hon säger något och det kändes som att jag hade vunnit Super Bowl.”