Beta-testning av två nya funktioner på Qruiser öppnas idag för alla medlemmar att testa. Dels är det en uppdatering av designen och dels så testas nu live användandet av Freja ID för att verifiera medlemssidor.

– Vi hoppas att så många som möjligt av medlemmar på Qruiser är intresserade av att testa de två nyheter vi nu släpper i en Beta-version, säger QX Förlagschef Jon Voss. Syftet med designförändringen är förutom att göra upplevelsen bättre också att Qruiser ska fungera bättre på mobiler och touchskärmar.

– Användandet av Freja ID har vi puschat för en tid nu och nu äntligen har vi fått möjlighet att sjösätta förändringen. Syftet med att verifiera konton genom Freja ID är att stärka säkerheten på sajten och ytterligare motverka gisslet med spammare och oseriösa aktörer på appar och communities, säger Jon Voss.

Genom att binda ditt konto till en riktig identitet, verifierad av Freja ID, men fortfarande helt anonymt för både andra medlemmar och för QX/Qruiser, ökar du trovärdigheten på din profil. Qruiser bjuder på en månads guld när du gör det och du får en ”Verifierad” bock i din profil. Nya medlemmar kan ta sig ur karantän direkt genom att verifiera sitt konto utan att behöva vänta.

QX Förlag har valt att arbeta med Freja ID som lösning då de fungerar i flera länder till skillnad från mer nationella lösningar som bank-ID.

– Med framförallt Finland men även Norge som två starka ”marknader” för Qruiser, så är det självklart för oss att använda lösningar som fungerar även i dessa länder, säger Voss.

För att testa de nya funktionerna på Qruiser trycker du efter att du loggan in på knappen Öppna Qruiser Beta. Vill du återgå till nuvarande version finns en länk i högerkolumnen (eller en bit ned på mobilen) med texten Tillbaka till Qruiser för att gå tillbaks.

Logga in på Qruiser här