På Tiktok berättar high school-eleven Tyler Johnson om ett homofobiskt samtal som han hade med sin rektor efter en intervju med skoltidningen, vilket LGBTQ Nation har rapporterat om.

Tylers skola, som ligger i Syracuse, New York, har en skoltidning som kommer ut en gång i månaden. Ett stående segment i tidningen är att två elever intervjuas. Tyler berättar att han blev glad när han tillfrågades om att vara med och att han svarade på frågor från tidningen genom mejl.

På frågan om vad som varit den största utmaningen i hans liv svarade Tyler att det var att komma ut som gay.

”Den största utmaningen för mig som gay var att komma ut. Jag fick lära mig att bli säker i mig själv och att vara stark genom mobbningen och alla de negativa upplevelserna jag mötte i mitt liv”.

Det var ett svar som inte föll skolans rektor i smaken.

I videon berättar Tyler att han kort efter kallades in till rektorns kontor där han presenterades med två alternativ: Att ändra sitt svar för att inte nämna att han var gay, eller att låta skoltidningen stryka den frågan.

Som anledning till att han inte fick komma ut i intervjun ska rektorn ha refererat till skolans policy om att inte prata om sexualitet, läggning, religion och droger.

Efter ultimatumet berättar Tyler att han istället valde att inte vara med i skoltidningen alls.

Se hela videon nedan.