28-årige Simon Crowther är bosatt i London men uppväxt i Nottingham, Storbritannien. Han är civilingenjör specialiserad på vatten och översvämning och har sin unga ålder till trots hunnit bygga upp ett lovande företag inom översvämningsbekämpning. I egenskap av att vara en ung och öppet gay entreprenör blev han omskriven av den brittiska gaytidningen Attitude, vilket lokaltidningen i hemstaden Nottingham senare valde att lyfta.

I intervjun berättade han att han kommit ut som gay när han var 21 år gammal. Men det var något som inte hade nått fram till hans mormor Jill och morfar Bill.

När de fick reda på att deras barnbarn var gay och att de var bland de sista att ta del av nyheten, skrev Jill ett mejl till sitt barnbarn. Simon valde sedan att dela det på Twitter vilket skapade stor ”aaaw-faktor” på plattformen.

”Hej Simon,

Vi fick höra från John R när han var förbi och lämnade morfars födelsedagspresent att det nyligen skrevs en fantastisk artikel om dig och hur du byggt upp ditt företag i Nottingham Evening Post Magazine. Tydligen hade du sagt att du kom ut som gay för din familj när du var 21 år. Uppenbarligen hölls det hemligt för oss så att vi inte skulle bli upprörda. Oroa dig inte, vi är inte upprörda, jag hade redan förstått det (mormor) men morfar visste inte.

Oroa dig inte. Du är fortfarande samma Simon för oss – de här nyheterna påverkar inget. Vi vill att du ska veta att du är fortsatt vårt barnbarn och vi älskar dig precis lika mycket. Vi har inte sagt det här till mamma eller Jenny, så det här mejlet blir en stor överraskning för dem också, precis som för dig. Jag är så glad att vi nu vet.

Njut av ditt liv. Du gör redan ett jättebra jobb med det hittills.

Och… Vi vill fortfarande gärna se artikeln. Kan du mejla den till oss?

Med all vår kärlek och stöttning

Mormor och morfar”