I början av mars gick Heidi Ingensdotter bort. Hon var kanske mest känd från SVT:s dramaserie Tjejer som oss. Beskedet om hennes dödsfall lämnade stort avtryck runt om i det svenska hbtqi-communityt och nu vill hennes vänner ge de som berörts av Heidi en chans att minnas tillsammans.

Minnesstunden äger rum på The Park i Stockholm onsdag den 27 april och arrangeras bland annat av Alexander Erwik, Doreen Månsson, Ivy Rosenauer, Saga Becker, Vanessa Lopez och Xenia Klein. Den riktar sig till alla som Heidi gjort intryck på, var bekant med eller till de som bara vill hedra en hbtqi+-förebild som gått bort för tidigt.

Under kvällen kommer fotografen Elisabeth Ohlson att visa bilder som hon tagit på Heidi under deras många fotograferingar.

En av arrangörerna, Alexander Erwik, lärde först känna Heidi på ett event och berättar att han fascinerades av hennes utstrålning.

– Heidi är en sådan person som jag aldrig glömmer. Brutalt ärlig, kompromisslös gällande sin identitet och sitt utseende, henne fick en ta som hon var. Gilla det eller inte. Oerhört intelligent, kreativ och verbal. Samtidigt som Heidi var stark som person så fanns det en sorg kring att inte bli accepterad.

Hur kom tanken på att göra en egen minnesstund för henne? 

– Det var faktiskt för att det först såg ut som att begravningen skulle ta en annan form än en som hade varit värdig Heidi och det hon stod för. Hennes systrar från Tjejer som oss var de som tog initiativet först. Men nu blir det en begravning som Heidi hade velat ha den, med människor runt henne som hon kände sig trygg med. Men eftersom begravningen är på morgonen mitt i veckan så ville vi ge andra som inte kan den tiden en möjlighet att hedra Heidi.

Heidi Ingensdotters minnesstund hålls på The Park, Magnus Ladulåsgatan 1, onsdag den 27 april klockan 17-19. Anmälan skickas till [email protected] .

Det kommer finnas möjlighet att säga några ord under kvällen. Om någon vill sjunga eller göra något annat för att hedra Heidi ska detta anges i anmälan.