Manhattanmäklaren Fredrik Eklund, känd från tv-serien ”Million dollar listing New York”, gifte sig förra helgen på ön Little Palm Island utanför Key West i Florida. Han blev ögonblickligt förälskad i sin man Derek Kaplan, Zimbabwefödd konstnär, när de träffades på grekiska ön Mykonos för 2,5 år sedan. 

– Han var den enda killen på stranden som var längre än jag. Jag såg honom på avstånd och gick fram och knackade honom på axeln. Allt stämde mellan oss på en gång, säger Fredrik. 

För ett år sedan friade Derek på en båt utanför Bora Bora i Söderhavet. 

– – Jag grät när han gick ner på knä och frågade mig om jag ville gifta mig med honom. Det kändes så tryggt och helt rätt, säger Fredrik. 

När paret semestrade på Little Palm Island utanför Key West – ön som prisats som lyxigaste beachresort i USA och besökts av societetsfolk som Marilyn Monroe och John F. Kennedy – kände de på en gång att det var den perfekta platsen för deras bröllop. 

– Jag tänkte att vi skulle vara här ett par nätter med våra närmaste, men när vi åt middag utbrast Fredrik att han ville hyra HELA ÖN i tre nätter och bjuda alla vi känner. Som vanligt när Fredrik får en idé så låter det helt galet, sedan blir det så i alla fall, säger Derek och skrattar. 

De 60 gästerna flög in till Florida från hela världen – Afrika och Australien inkluderat – och hämtades förra fredagen med båt från Key West. Med ord som ”surrealistiskt!” och ”overkligt!” steg de iland bland palmerna och de små tama rådjuren som skuttar runt på ön. Pelikaner cirkulerade över det kristallklara havet och femstjärniga bungalows väntade med gästernas namn på träskyltar utanför varje svit. 

Under välkomsttalet, filmat av Bravo-tv som var på plats alla tre dagar, avslöjade Fredrik en nyhet: 

– Nu när vi har samlat alla här som vi älskar vill vi berätta att vi ska skaffa barn tillsammans. Vi står i kö för surrogat och ska börja processen om sex månader. Jag är så lycklig!

Fredrik har följts av tv-teamet i två år och på samma tid dubblat sina affärer i New York.
– Jag brukar säga att jag inte drivs av pengar, men då skrattar mina vänner åt mig. De säger att jag får kickar när jag avslutar en affär och får en check på 150 000 dollar i handen.
Sviterna som gästerna bodde i under bröllopshelgen var inredda med jacuzzi, utomhusdusch, veranda, vardagsrum och sovrum. Utöver detta bjöds de på all mat under tre dagar. 

– Mest av allt önskar jag att mina gäster kommer minnas det här som den bästa semestern i deras liv, säger Fredrik om lyxen. 

På bröllopsdagen var det många som tog kajakturer runt ön och slappade på stranden innan det var dags att byta om till vitt inför bröllopsceremonin. 
När himlen färgades rosa klev Fredrik och Derek tårögda ut i vattnet, blandade sand från Sverige och Zimbabwe och lovade varandra evig kärlek. Precis när solen gick ner i havet sträckte Dereks treårige son Kai fram ringarna. 

Efteråt höll pappa Klas Eklund, senior ekonom på SEB, tal och hänvisade till Shakespeares berömda sonett nummer 18 – en dikt som handlar om kärlek mellan två män. 

Shall I compare thee to a summer’s day? reciterade han. 

Många grät när han fortsatte:

– Derek, du är Fredriks sommardag. 

Storebror Sigge Eklund berättade i sitt tal att Fredrik sa till alla att han var en häxa när han var liten.

– Det blev lite läskigt, för Fredrik brukade säga till folk vad de skulle bli och ibland slog det där in. Men när jag hälsade på honom i New York och såg honom stå på balkongen och titta ut över staden insåg jag att han inte är en häxa, utan en trollkarl. Han spår inte framtiden – han skapar den. Vem om inte en trollkarl kan flytta till New York med 60 dollar på fickan och bli en av Manhattans främsta toppmäklare?

Efter bröllopsmiddagen blev det bröllopsvals på trädäcket med utsikt över havet. När musiken övergick till låten ”Gangnam style” fick paret sällskap av alla bröllopsgäster på dansgolvet – ett barfotavilt sommarparty som fortsatte med efterfest på den lyxyacht som Manhattan-byggherrarna Justin Erlich och Zach Vella anlänt i till ön. 

Morgonen efter åt en glad Fredrik frukost med sina vänner på stranden:
– Jag vaknade i morse och kände mig alldeles nykär. Så där som när man gått hem med någon första kvällen och känner att det här – det kan verkligen bli något.

Fredrik Eklund.

Ålder: 35. Bor: Manhattan.
Familj: Gift med Derek Kaplan, 37, konstnär. Dereks son Kai, 3 år. Dvärgtaxarna Mousey och Fritzy.
Yrke: Mäklare och tv-stjärna. Grundare till lyxmäkleriet Eklund Stockholm New York.
Inkomst
: Drygt 25 miljoner kronor om året.