Nyligen gjorde hon ett bejublat framträdande på QX-galan där hon i ett inslag provsmakade konstnären Makode Lindes kontroversiella tårtinstallation som gjordes på Moderna Museet.
Nu letar hon och redaktionen deltagare till en ny säsong av TV-programmet och även om intresset är stort är det öite svårt att hitta killar som vill vara med och träna.

– Män verkar ha fastnat i surdegsbrödet, säger Birgitta. Kvinnor visar mer intresserade för bakverk med rosa rosetter och blommor medan män kör sina matbröd. Alla kan ju knappast kunna allt men vi vill slå ett slag för allsidigheten och de som kan lite av varje.

Följ i Ronnie Nilsson spår och baka för hela Sverige!

– Förra säsongen hade vi många medverkande män som var riktigt duktiga. Andraplatsen gick till Ronnie Nilsson som var en mästare på dekorationer. Han jobbar som landskapsarkitekt och hans skisser skulle jag kunna hänga upp som tavlor!

Birgitta har blivit en riktig TV-kändis på kuppen och möts ideligen av folk på gatan som vill prata kakor och bullar med henne. Hon ser att småkakor är den nya trenden efter surdeg och korvstoppning och nu turnerar hon land ocj rike runt och håller seminarier och kirser om Finska pinnar och Mazariner.

– Jag träffar killar både här och där som älskar att baka och jag kan inte annat än uppmana dem att söka till programmet. Killar brukar vara överrepresenterade i tävlingsprogram men här behövs det tydligen en knuff och lite extra styrka till självförtroendet.

Till sist, vilket är ditt favoritbakverk?
-En riktigt perfekt Napoleonbakelse skiljer ut de bästa konditorierna från resten.

Det går bra att söka till programmet några dagar till. Gå till

Short Adution