Bakom satsningen står Backdoors Navid Kabiri som tillsammans med Familjen Ahlbom nu slår upp portarna till ytterligare ett ställe som ska locka HBTQ+personer och våra vänner. Den nyrenoverade cocktailbaren som öppnar den 22 september ligger på Hornhusets tredje våning och har en stor takterass (som får vänta med öppning till en varmare säsong).

– Det har varit suveränt på Mälarpaviljongen i sommar, men de stänger ju snart igen. Och Secret Garden och Side Track är superduktiga på att locka publik. Men i dessa tider tror jag att det finns ett väldigt stort behov av att samlas och ses ute, och då behövs det fler ställen, säger Navid Kabiri till QX.

The Blue Oyster kommer att ha öppet varje vecka onsdag till lördag för alla över 18 och inträdet är gratis. Onsdag-torsdag är det öppet 18-01, och onsdagar satsar man på dragbingo med Gretchen, Göteborgs färgstarka dragpersonlighet, medan torsdagarna innebär schlager och Eurovision med DJ.
Fredagarna (16-01) blir det After Work med hits & pop, och lördagarna är det öppet 18-01 och då är det lite tyngre tongångar med en DJ som spelar het house.
– Jag hoppas man slinker in för goda cocktails och fest innan man förhoppnings drar till Backdoor, säger Navid med ett skratt.

Lokalen rymmer 250-300 personer och det kommer att märkas att detta är en regnbågssatsning, både på personal och i musikval.
– Vi kommer ha dragqueens som uppträder under flera av dagarna, och eftersom det är jag som styr så är det klart att gayflaggan hissas. Och både DJ:s och personal kommer att kännas igen folk från exemplevis Backdoor och Mälarpaviljongen.

Undrar ni över namnet? Navid Kabiri berättar att han alltid haft kul åt kultklassikern Polisskolan och just i den filmserien förekommer en bögbar som bär namnet The Blue Oyster.
– Jag tycket att det vore kul att göra nåt av det, och inredningen går lite åt lila-blått.